Cassà i Vilablareix congelen taxes i impostos

Els plens dels ajuntaments de Cassà de la Selva i Vilablareix han aprovat congelar taxes i impostos per a l’any 2021. A Cassà es continuen mantenint totes les línies de subvenció aprovades l’any passat i s’hi sumen les creades aquest any amb motiu del pla pandèmia per ajudar treballadors, comerços i empreses. Els impostos amb més impacte fiscal com ara el béns immobles i sobre vehicles de tracció mecànica es mantenen igual. Cal destacar que l’IBI es va reduir un 5% l’any passat. L’única variació és la taxa d’escombraries, que puja un 3% en habitatges en zona urbana i industrial, i un 4% en habitatges en zona rústica. “L’increment és degut a l’augment de les despeses que afecten el servei i a la puja del cànon de residus”, diuen.

Pel que fa a Vilablareix, s’ha aprovat la proposta de bonificar un 50% la quota de l’IBI i l’IAE als immobles que incorporin sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric d’energies renovables per a autoconsum i que no siguin d’obligat compliment.

En el mateix ple, l’Ajuntament de Vilablareix també va aprovar el pressupost per al 2021 amb els vots a favor de l’equip de govern i el PSC i els vots en contra de JxCat Vilablareix i Units per Vilablareix. Respecte a l’any passat, aquest pressupost augmenta un 4,98% i arriba als 4,1 milions d’euros.

Anar a la font – El Punt Avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: