Casado va aprovar en quatre mesos mitja carrera de Dret

Rate this post

Va assolir el primer escó de la seva vida com a diputat i, de sobte, va aprovar mitja carrera de Dret en només quatre mesos. La història continua després de la polèmica pel màster de l’expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes. Ara és el torn pel vicepresident de comunicació del PP, Pablo Casado, que, després de fer públic que va fer el mateix màster que Cifuentes i de confessar que no recordava si havia assistit a classe, avui es troba amb una nova trava a la seva carrera.

El Mundo publica que Casado hauria aprovat 12 de les 25 assignatures de Dret que s’havien de realitzar en 5 cursos i va aconseguir el títol només quatre mesos després de ser escollit diputat madrileny el 2007. Ara bé. Hauria trigat set anys a treure’s l’altra meitat de la carrera ja que va començar-la el 1999 a Icade per després canviar a Cardenal Cisneros (un centre públic-privat de la Universitat Complutense de Madrid) i, quan va aconseguir el seu primer escó, només tenia 13 assignatures aprovades, és a dir, el 52% del total de la titulació. Després, només li van caldre quatre mesos —entre juny i setembre— per treure’s el 48% restant.

Segons alguns professors consultats pel diari citat, alts càrrecs del PP —entre ells Esperanza Aguirre— haurien fet diverses trucades a professors demanant-los que el portaveu popular acabés la carrera com més aviat millor, motiu pel qual denuncien que el llavors president de Noves Generacions de Madrid va aprovar amb “facilitats i lleugereses”, mentre que d’altres asseguren que “li van regalar” part del títol.

Mentrestant, però, Casado ha volgut deixar ben clar a Twitter que aquesta notícia “és falsa” i ha subratllat que això “atempta contra el meu honor”, al mateix temps que es lamenta que “es basa en difamacions anònimes sense proves”, així com que “calúmnia a la universitat i els seus professors”.

De fet, segons fonts del PP consultades pel rotatiu mencionat sostenen que Casado “es va esforçar” molt aquell estiu per aprovar les assignatures que tenia pendents. Al juny hauria aprovat sis assignatures amb quatre aprovats, un notable i un excel·lent, mentre que al setembre va aprovar les sis restants amb dos notables i quatre aprovats.

Després d’això, només dos anys més tard, el portaveu del PP va treure’s el mateix màster de Dret Autonòmic Local a la Universitat Rey Juan Carlos, el mateix que ha contribuït a la dimissió de Cifuentes.

I no només això. El dirigent popular també va colar un curs de quatre dies a Madrid com un “postgrau a Harvard” que, per obtenir-lo, tan sols s’havia de pagar la matrícula i assistir a totes les classes. 

Ara, la jutgessa del cas de l’expresidenta de la Comunitat de Madrid investiga, també, el títol de màster de Casado i, de moment, ja ha sol·licitat l’expedient del dirigent del PP on haurien de constar totes les assignatures cursades, les que li van ser validades, el títol expedit i les matriculacions abonades pel diputat. 

Anar a la font
Marta Escobar Martí

Powered by WPeMatico

Translate »