Casat recolza l'estat d'alarma però retreu a Govern que estigui "dividit" i hagi actuat "tard"

Pablo Casado dóna suport a les decisions de Govern pel que fa a la crisi de l'coronavirus. No sense crítiques, el PP es suma a les dures mesures preses per Moncloa després del decret de l'estat d'alarma en tot el territori nacional que ha anunciat aquest mateix dissabte el president Pedro Sánchez. En una nova compareixença, Casado va assegurar que el Govern ha arribat "dia i mig tard". Manté el suport de PP, com ja va fer divendres, "sense conèixer el seu contingut". Ha reiterat que Sánchez "està trobant més lleialtat" en els populars que en els seus socis de Govern.

"No es pot exigir unitat a l'oposició quan el Govern està dividit", ha prosseguit Casado, que va recordar a més que Pablo Iglesias "s'ha saltat la quarantena". Entre aquests retrets, Casado va assegurar que va a actuar "amb lleialtat" a Govern. El president popular va llançar acusacions sobre Sánchez, però va apuntar que no és el moment de demanar responsabilitats. "Demano a Pere Sánchez que comparegui com més aviat millor al Congrés per explicar les mesures", ha afirmat.

El líder popular, en una intervenció breu, altern seva oposició als quefers de Govern amb elogis als espanyols, als qui ha demanat "responsabilitat". Va recordar a treballadors, afectats, autònoms i famílies. "Les properes setmanes se'ns posarà a prova tots". Casat, en un to rotund, ha apuntat que "vencerem" i ha avisat que a l'emergència sanitària li succeirà "una crisi econòmica" de la qual no es coneixen encara les conseqüències.

I sobre això, precisament, va parlar per recordar les deu mesures econòmiques que el PP va posar damunt de la taula davant la pandèmia. "Tenim per davant el repte de la recuperació nacional", va sostenir Casado, que va tenir paraules optimistes assegurant que "aviat arribarà el dia en què podrem obrir les portes de les nostres cases".

"El Govern ha mostrat una profunda divisió interna quan el que es demanava era unitat i responsabilitat, i ha hagut de celebrar tres consells de ministres en quatre dies per prendre mesures que li havíem reclamat fa setmanes", ha volgut aclarir Casat. El PP evidència per tant que dóna suport als passos fets per Moncloa, però ho fa amb reticències. Per a ells, els temps no són els correctes.

Casat va reconèixer, això sí, que sí que ha parlat amb Sánchez aquests dies, i està previst que dilluns mantinguin una reunió telemàtica, ja que encara hi ha "marge" per adoptar més mesures que les ja preses. "Som un partit amb sentit d'estat", va sentenciar el líder de PP.

20 minutos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *