Casado penja d’un fil: les seves tres companyes de màster ja han estat imputades

Rate this post

La imputació de les tres companyes que van cursar un presumpte màster a la Universitat Rei Joan Carles amb Pablo Casado deixa en una en una situació d’incertesa el nou president del Partit Popular. La jutgessa Carmen Rodríguez Medel va decidir ahir imputar les alumnes per un delicte de suborn i prevaricació després de prendre’ls declaració i ja ha començat els tràmits per poder imputar també Casado, ja que aquest té condició d’aforat.

Aquestes tres companyes van realitzar exactament el mateix modus operandi que el popular per obtenir el títol. Tots ells van aconseguir que la Universitat Rei Joan Carles els convalidés les mateixes 18 assignatures, tot i que no cursaven els mateixos estudis. A més, els quatre coincideixen en totes les qualificacions i tenen perfils molt similars. María Mateo Feito, Alida Consuelo Mas Taberner i María Dolores Cancio tenen també vincles directes amb el Partit Popular. Taberner va ser sotssecretària de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana i Feitó va ser assessora de la Secretaria de l’Estat.

Pablo Casado, penjant d’un fil

Malgrat l’evidència, la jutgessa no pot imputar ara Pablo Casado, ja que aquest es troba en una posició d’aforat. Tanmateix, la magistrada ja ha iniciat els passos previs per enviar la causa del president del PP al Tribunal Suprem, l’òrgan judicial encarregat d’investigar els aforats.

De moment, Rodríguez Medel ha preguntat al Congrés dels Diputats per la situació de Casado i ha demanat a la Guàrdia Civil que li remetés l’activitat laboral del popular mentre va cursar el màster i que detallés si aquest i les altres tres alumnes imputades tenien un càrrec públic o “especial vinculació amb partits polítics” o amb la mateixa universitat.

El PP denuncia una campanya “danyar la imatge”

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha qualificat avui d'”anècdota” i “qüestió menor” la investigació del màster i ha confiat que al final quedi en res. García Egea creu que potser hi ha algú “a qui li interessa” aquesta polèmica per “fer malbé la imatge” del líder del PP, però ha defensat que Casado “ha demostrat” ser una persona “rigorosa, treballadora, honrada i honesta”. “Crec que ningú no té dubte avui que Casado és una persona que en la seva vida personal i professional sempre compleix escrupolosament les normes establertes”, ha sentenciat.

 

Anar a la font
Alba Domingo

Powered by WPeMatico

Translate »