Casado: “Ja no es mata per la independència, però s’atempta contra el pluralisme”

Rate this post

A Catalunya “s’ha matat per la independència”. Així ho ha denunciat el president del PP, Pablo Casado, en referència als atemptats contra l’empresari Josep Maria Bultó i l’exalcalde Joaquim Viola als anys 70. “Afortunadament, ja no es mata, però es continuen vulnerant els drets de l’oposició i atemptant contra el pluralisme”, ha avisat el dirigent popular, que aquest dissabte ha assistit al congrés de Sitges, on s’ha proclamat el seu aliat Alejandro Fernández com a nou president dels populars catalans.

Concretament, Pablo Casado ha advertit que, com en el seu moment el País Basc, ara Catalunya és el territori de l’Estat on hi ha “aquella absència de llibertat”. La llibertat, ha avisat en un missatge dirigit a Pedro Sánchez, “no pot ser objecte de diàleg”.

Nou 155 i més

Per altra banda,  Pablo Casado ha insistit que cal una nova aplicació de l’article 155, “amb més amplitud competencial i extensió temporal”. Però això no és suficient, ha advertit el president del PP. “Cal acompanyar-los d’altres mesures”, ha defensat.

Entre les mesures que ha proposat, Casado ha subratllat una modificació de la llei de símbols perquè els metges o els professors “no puguin atendre o donar classe amb un llaç groc”, o perquè “es respecti l’himne nacional, la bandera o el cap de l’Estat”. En aquest sentit, s’ha preguntat “com pot ser que l’Ajuntament de Barcelona o el Parlament ultratgin el rei per un discurs magnífic”. També ha proposat una modificació de la llei d’acció exterior per impedir l’obertura de noves delegacions exteriors de la Generalitat o la reforma del Codi Penal perquè torni a ser delicte la convocatòria il·legal de referèndum.

Hi haurà ampliació

Anar a la font
Nicolas Tomás

Powered by WPeMatico

Translate »