Casado diu que Puigdemont ha demostrat “no tenir coratge” en anar a Brussel·les

Rate this post

El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ha assegurat aquest dimarts que espera “molt poc” del president de la Generalitat Carles Puigdemont, que ha demostrat “no tenir coratge” en anar a Brussel·les quan “les coses han anat malament” i davant de les querelles que ha presentat el fiscal general de l’Estat. Així ho ha dit Casado en declaracions als mitjans de comunicació moments abans de participar en el cicle ‘Els nous polítics en Espanya’, organitzat per l’Associació de Directius i Executius d’Aragó (ADEA).

RESTAURAR LA CONFIANÇA

Sobre la situació a Catalunya, i abans de conèixer les declaracions que el president Puigdemont ha realitzat a Brussel·les, Casado ha desitjat que es restauri “la confiança econòmica, la seguretat jurídica i els llaços familiars i socials que s’han perdut,” indicant que “quan una empresa se’n va de Catalunya és una mala notícia”.

“Puigdemont, Junqueras i Forcadell ja són el passat i el seu futur ho determinaran els tribunals”, ha manifestat Casado, en observar que “és bo començar a parlar d’un futur en positiu i hi ha unes eleccions convocades a Catalunya, unes eleccions en les quals Rajoy ha fet el que alguns governants no han tingut el coratge de fer”.

En aquest punt, ha confiat que dels comicis “surti un projecte de reconciliació”. “De Puigdemont espero molt poc ja, ha fet molt mal a Catalunya i ha demostrat no tenir coratge”, i ha afegit que quan les coses han anat malament ha anat a Brussel·les.

Alhora també ha afegit que “el Govern d’Espanya ha estat tremendament prudent i proporcional” en relació a la crisi amb Catalunya i s’ha demostrat que “la mentida del ‘procés’ que portaria una Catalunya més pròspera era mentida, perquè han marxat 2.000 empreses a altres parts d’Espanya”.

Per això, ha estimat que “el millor que pot fer Puigdemont és deixar que els altres reconstruïm aquesta concòrdia que ell ha trencat”. També ha declarat que si el PDeCAT, decideix presentar-se, es presenti amb projecte de “reconciliació” i no segueixi en la línia de la independència.

ASSOLIR UNA MAJORIA DESPRÉS DE LES ELECCIONS

Davant de la cita amb les urnes del 21 de desembre, Casado ha subratllat que “tots partits constitucionalistes” han d’estar “junts a l’hora d’intentar assolir una majoria després de les eleccions”, amb l’objectiu que el govern que sorgeixi permeti que “es rescati a la ciutadania catalana de la fallida econòmica, social i política”. Es tracta, ha dit, de guanyar a l’independentisme nivell parlamentari.

Powered by WPeMatico

Translate »