Càrrega dels Mossos contra uns manifestants que intentaven aturar un desnonament a Sants

L’aturada d’un desnonament al barri de Sants de Barcelona ha acabat aquest matí amb una càrrega policial i diversos ferits lleus. Agents antidisturbis dels Mossos d’Esquadra han carregat contra els manifestants que havien respost a la crida del Grup d’Habitatge de Sants per frenar el desallotjament d’un pis ubicat al carrer Olzinelles, que era la tercera vegada que intentaven executar. Al final la comitiva judicial ha descartat fer efectiu el desnonament, però abans que abandonessin la zona s’ha produït la càrrega. L’actuació dels antiavalots ha provocat que una veïna, que no participava en la protesta, hagi patit un atac d’ansietat i ha hagut de ser atesa pel SEM.

Segons els Mossos, els agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) han intervingut perquè un grup de manifestants s’ha dirigit contra una furgoneta on hi havia els operaris que havien de tapiar el pis. Els Mossos han retingut una persona per identificar-la perquè, segons la policia, havia increpat els operaris. Els membres del Grup d’Habitatge de Sants reconeixen que han evitat la identificació: “Això ha fet que acabessin carregant contra tothom”, han explicat a l’ARA membres del col·lectiu veïnal. Des del cos defensen que s’han vist envoltats i han carregat “per guanyar espai de seguretat”. 

En el marc d’aquesta actuació ha sigut quan una veïna, que no participava de la protesta, ha patit un atac d’ansietat. El SEM l’ha atès allà mateix. Membres del Grup d’Habitatge de Sants asseguren que hi ha almenys cinc persones més que han anat fins a un centre d’atenció primària per ferides lleus i que tenen intenció de presentar denúncia contra els Mossos.

Els @mossos han realitzat càrregues contra un grup de veïnes de Sants que han aconseguit frenar un desallotjament després d’arribar a un acord amb la propietat.

S’ha d’investigar. Les persones agredides poden posar-se en contacte amb nosaltres 693287323 pic.twitter.com/0bXaphls5u

— IRIDIA (@centre_IRIDIA) September 19, 2019

El centre per la defensa dels drets humans Irídia ha qüestionat la intervenció dels antidisturbis a Sants perquè la càrrega policial ha començat “sense justificació, sense graduació de l’ús de la força i alguns agents no portaven el Número d’Operatiu Policial (NOP) visible”, que és el que permet poder-los identificar.

Malgrat tot, el col·lectiu veïnal ha qualificat la protesta d’avui com un “èxit” ja que “l’objectiu principal, que era evitar el desnonament, s’ha aconseguit”. Els membres del Grup d’Habitatge de Sants asseguren que la seva mediació ha permès “un mes de pròrroga”. “És un temps que ens permetrà buscar una alternativa més enllà d’una pensió, que era la única opció que hi havia fins avui sobre la taula”, asseguren els portaveus del col·lectiu. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: