Cap a l’estiu amb calor cada cop més intensa

Rate this post

Aquesta nit no ha estat tan fresca com l’anterior, però només al Raval de Barcelona la temperatura mínima s’ha quedat per sobre del 20º, de fet ha estat de 20º exactes. Aquesta tarda farà més calor que ahir a Ponent i a les Terres de l’Ebre, però en general l’ambient canviarà poc.

Avui el pas d’un front farà augmentar els núvols al Pirineu i Prepirineu, on a la tarda hi cauran ruixats més aviat puntuals i que no deixaran pluges destacables. A la resta també hi apareixeran alguns núvols prims pocs importants.

El cap de setmana no hi haurà canvis importants en el temps. En general farà sol, però a les tardes continuaran creixent nuvolades, sobretot en punts del Pirineu, Prepirineu i de la Catalunya Central. Aquest cap de setmana no hi haurà tempestes fortes a partir del migdia, però sí que cal esperar ruixats curts en comarques com el Ripollès, el Berguedà, la Garrotxa, la Cerdanya, i de forma més aïllada en punts de muntanya d’Osona o de la Selva. Dissabte hi haurà més ruixats que diumenge.

La temperatura variarà poc, però podria ser una mica més alta que els últims dies. La setmana que ve començarà oficialment l’estiu. El solstici es produirà dijous cap a les 12 del migdia, i tot fa pensar que l’estiu arribarà amb temperatures altes i els dies més calorosos d’aquest any fins ara. La pujada de temperatura dels dies vinents serà progressiva, i farà que al voltant de dijous que ve els termòmetres s’acostin per primer cop als 35º a Ponent.

Encara és molt incert si les temperatures altes s’instal·laran o no, però sembla poc probable que entrem en una fase llarga de calor forta de cara al tram final del juny. La setmana que ve començarà amb un temps molt estable, assolellat i tranquil. Tampoc és l’escenari més probable a hores d’ara que els ruixats reapareguin amb força de cara al cap de setmana de Sant Joan, però encara és molt aviat per precisar sobre això.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »