Caos, augment de preus i manca d’aliments frescos, l’assumpció del govern Johnson en cas d’un Brexit sense acord

Forçat per una votació del Parlament la setmana passada, el govern de Boris Johnson s’ha vist obligat a fer públic aquest dimecres a la nit el document oficial –el nom en clau és ‘ Operació ‘Yellowhammer’‘ [Martell groc]– que valora l’impacte que tindria per a la població del Regne Unit un Brexit sense acord. Ras i curt, en el pitjor dels casos, hi hauria caos generalitzat, desordres públics, pujada de preus de l’energia i, entre moltes altres conseqüències, manca d’aliments frescos. Qui més patiria tot plegat serien les classes menys afavorides. 

Els principals punts que s’hi destaquen són aquests:

• El 85% dels camions no estarien preparats per als nous controls duaners que imposaria França el primer dia després d’un Brexit sense acord, en principi, si res no canvia, el proper 1 de novembre.

• Les cues als ports del canal de la Mànega podrien reduir el flux de camions que entren al Regne Unit diàriament fins a un entre 40 i 60 per cent en relació amb els nivells actuals. La interrupció es podria allargar fins a tres mesos. Fins i tot després d’aquest temps, els fluxos de trànsit només podrien arribar a entre el 50 i 70 per cent dels nivells. Els retards podrien continuar durant “més temps”.

• La disrupció als ports provocarien cues “significatives” a Kent i altres rutes en direcció a França, fet que tindria un impacte en el subministrament de medicaments.

Llegiu aquí el document original en anglès del govern de Boris Johnson en cas d’un Brexit sense acord

• No hi hauria “escassetat general d’aliments” però l’elecció dels productes es reduiria i augmentarien els preus. Els grups socials amb ingressos més baixos es veurien “desproporcionadament afectats per qualsevol augment dels preus tant dels aliments com dels combustibles”.

• L’escassetat de productes químics pot afectar el subministrament d’aigua neta a centenars de milers de persones, que requereixen “accions urgents”, tot i que el risc d’això és “baix”.

•  Fins a 282 vaixells de pesca de la UE podrien entrar a les aigües del Regne Unit de manera il·legal el primer dia, provocant “ira i frustració” entre els pescadors britànics que podrien causar “enfrontaments” entre els vaixells. Les pressions sobre les autoritats poden posar en risc la seva capacitat per afrontar la pesca il·legal, el contraban i la migració il·legal, disputes violentes o bloqueig de ports.

• Un augment previst de la inflació pot afectar “significativament” als proveïdors d’atenció social dels adults de la tercera edat i a conduir a la fallida de les companyies durant els sis mesos posteriors al Brexit. Els recursos dels proveïdors es podrien estendre amb una interrupció que afecti el personal i el transport.

• Alguns serveis financers transfronterers es veurien interromputs. Es reduirà l’intercanvi de dades i informació entre els organismes d’aplicació de la llei.

• A Gibraltar, es produiria una interrupció dels subministraments de productes manufacturats, menjar i medicaments i són possibles fins a retards de quatre hores o més per als treballadors i viatgers que creuen la frontera amb Espanya, afectant negativament la seva economia.

El Partit Laborista i la resta de l’oposició ha tornat a fer crides a què el parlament reprengui les sessions després de la publicació del document i a la llum del dictamen del Tribunal d’Apel·lacions de la Cort de Sessions d’Escòcia, que aquest dimecres va declarar il·legal la suspensió del Parlament.

El govern ha contestat la publicació del document assegurant que es tracta d’una assumpció basada en el pitjor escenari possible, que la data del text és del 2 d’agost, i que des de l’arribada de Boris Johnson a Downing Street, a finals del passat juliol, s’han pres tota mena de mesures per mitigar l’impacte negatiu del no acord.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: