Caos aeri: Els sindicats plantegen una aturada general a tots els aeroports estatals

Rate this post

L’estiu negre es comença a deixar veure. Els sindicats CCOO, UGT i USO han anunciat que convocaran una aturada general a principis d’agost a tots els aeroports de l’Estat que afectarà més de 60.000 treballadors de “handling” -assistència en terra a aeronaus i passatgers- i a totes les aerolínies que volen a Espanya.

Problemes amb el handling

Els sindicats han assenyalat que aquesta mesura es produeix en protesta pel bloqueig del IV Conveni Col·lectiu de Handling i després de més de dos anys de negociació sense acords. Insisteixen que el bloqueig es deu a la negativa de la patronal de negociar capítols del conveni com els increments i complements salarials, la jornada, els descansos entre jornades, l’excés d’hores extraordinàries, les mesures de conciliació familiar o la progressió professional.

En aquest sentit, denuncien que la patronal ha deixat “passar el temps” perquè no s’arribi a cap acord i seguir amb la seva política de precarització del personal, subratlla CCOO en un comunicat. Els sindicats afirmen que donada l’actitud de la patronal, s’han vist obligats a interposar un recurs en el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA) per tal d’intentar arribar a un acord que eviti el “col·lapse” als aeroports en ple període de vacances.

En aquest sentit, les organitzacions sindicals sostenen que han buscat conciliar amb les empreses durant les diferents reunions de negociació, en un intent d’establir un acostament que pogués resoldre la conflictivitat i la situació de bloqueig que actualment s’està produint en la negociació del conveni col·lectiu .

Encara hi ha esperança

Tot i això, CCOO espera que a la reunió al SIMA es pugui arribar a un acord que desbloquegi la negociació sobre aquestes matèries i eviti “les molèsties” en tots els aeroports en ple mes d’agost. L’activitat de “handling” s’encarrega dels serveis d’assistència en terra, incloses l’atenció a les persones de mobilitat reduïda, mercaderia, correu i servei de passarel·les.

A més d’aquest anunci de vaga per part dels treballadors de “handling”, els sindicats USO i Sitcpla van registrar ahir el preavís de vaga dels tripulants de cabina de Ryanair des de les 00.00 hores del 25 de juliol fins a les 24.00 hores del 26 de juliol en tot el territori espanyol.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »