Canillo redueix el pressupost fins als 13.900.000 euros

El comú de Canillo ha aprovat en la sessió de consell extraordinària d’aquest dimecres un pressupost de 13.903.967 milions d’euros per a aquest exercici. Això suposa una disminució de 1,80 milions en relació al de l’any anterior (15.709.044). Les despeses d’inversió es redueixen en 3.991.800 euros. Les partides que més augmenten són les de gent gran i benestar social i medi ambient i agricultura . Dinamització turística i cultural disminueix un 20,6%.

El cònsol major, Francesc Camp ha explicat que “el pressupost ha de reflectir la crisi i té en compte la baixa d’ingressos. L’objectiu és no generar més deute”. L’augment a medi ambient i agricultura ve motivat per la incorporació de serveis com el de jardineria, els estudis d’eficiència energètica dels edificis comunals i la subvenció de l’ADN caní. Pel que fa a gent gran i benestar social, ha pujat la dotació econòmica per donar resposta a les necessitats socials de la parròquia i per la continuïtat dels programes Vincles i Com a casa.

Des l’oposició, Albert Torres ha criticat l’augment de les despeses de funcionament  (790 mil euros) que ha considerat excessiu. Ha preguntat sobre les inversions que es preveuen fer al Palau del Gel. Camp ha explicat que només en reformes i en millores per a l’estalvi enegèrtic es preveun entre 2,5 i 3 milions d’euros. El cònsol ha dit que s’ha encomanat una auditoria una empresa especialitzada per acabar d’avaluar la quantitat exacta.

Durant la sessio també s’ha aprovat una partida de 365 mil euros del fons de reserva del comú  per finançar la dotació de les despeses relacionades amb la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia de coronavirus. Una part important d’aquests diners aniran destinats a ajudar a les famílies de la parròquia i a despeses de funcionament.

En el primer punt de l’ordre del dia que era l’aprovació de les actes de les sessions anteriors, Torres ha lamentat que s’assabentessin de l’acord amb el Palau del Gel a través dels mitjans de comunicació. Camp ha reconegut que hi va haver filtracions però en cap cas des de la majoria. Torres ha insistit en l’incompliment de l’acord que es va assolir en sessió de consell d’informar primer a l’oposició.

-Seguirà ampliació-

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: