Cancel·len la marató de Boston per primer cop en 124 anys d’història

Els organitzadors de la marató de Boston han confirmat la cancel·lació de la cursa per primera vegada en els 124 anys d’història de la degana del circuit internacional. Programada pel 20 d’abril, la prova es va posposar fins al 14 de setembre per l’expansió de la Covid-19, però finalment els responsables han optat per suspendre-la per poder vetllar per la seguretat dels atletes i aficionats.

Més enllà de la dotzena d’atletes d’elit, la marató més antiga del calendari internacional reunia uns 30.000 corredors aficionats, a més del milió de persones que seguien la cursa a peu de carrer, desde Hopkinton fins a la Badia Back de Boston. En tot cas, els organitzadors promouran una cursa virtual entre el 7 i el 14 de setembre, i els participants que verifiquin que han corregut 26,2 milles (42,195 km) pel seu compte rebran una medalla acreditativa. Tom Grik, el CEO de l’Associació Atlètica Boston, ha estat l’encarregat de fer pública la suspensió de l’històrica cursa: “Havíem buscat la manera de combinar la competició esportiva amb la recuperació econòmica, però al final no ha estat possible de cap de les maneres per la data que havíem establert pel setembre.” Els organitzadors ja havien desestimar la possibilitat de fer la cursa només per als atletes d’elit, tal com van fer a Tòquio, a principis de març. “Aquest no seria el marató de Boston. Som una marató inclusiva. La marató de Boston és per a tots”, ja havia assenyalat en el seu moment l’alcalde de la ciutat, Marty Walsh.

El marató de Boston del 2021 està programat pel 19 d’abril i l’edició del 125è aniversari està prevista pel 18 d’abril de 2022. A través d’un comunicat, els organitzadors han informat que pels registrats per aquesta edició se’ls oferirà el reemborsament complet de la inscripció i podran participar en la prova virtual.

Anar a la font – El Punt Avui – Esports

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: