CaixaBank impulsa l’educació financera entre els més joves

Arriba un moment a la vida en què pràcticament tothom és client d’una entitat financera, té ingressos i despeses, gestiona comptes o fa tràmits bancaris. Un univers poc habitual en la formació convencional però imprescindible per al nostre benestar. Per això CaixaBank aposta per la difusió i promoció de la cultura financera amb l’objectiu d’ajudar les famílies i la societat. En aquest sentit, s’ha convertit en la primera entitat de l’Íbex-35 que ofereix formació en economia i finances als seus accionistes.

Coneixement i consciència

És tot un repte explicar de manera senzilla als joves conceptes complexos sobre el que es fa en una entitat financera. Entendre com funcionen les finances familiars i saber com utilitzar-les és clau per gestionar amb intel·ligència ingressos, estalvis i diferents instruments financers. Amb la intenció d’ajudar els adolescents a ser persones plenament conscients de les seves decisions financeres i que es comprometin des del principi amb el desenvolupament de les seves finances personals, CaixaBank impulsa l’educació financera entre els més joves amb el còmic ‘Operació AulaBank: Les finances de la Carlota’, que es distribueix entre els accionistes. A través de la història de la Carlota, que s’implica en la creació d’un petit banc escolar, els desitjos i les necessitats econòmiques dels seus companys d’escola i alhora clients -renovació de l’equipació de bàsquet, muntar un negoci d’amigurumis o la creació de l’hort escolar-, s’il·lustra el seu funcionament i la seva funció social. També inclou una guia de conceptes que apareixen al còmic, així explica què és el Fons de Garantia de Dipòsits, la capacitat de devolució, la morositat, les provisions, els interessos, els estalviadors, la confidencialitat, el crèdit, els avals o les necessitats de finançament, entre d’altres. Descobrir com funciona aquest banc a petita escala els permet entendre de forma entretinguda i didàctica en què consisteix la feina d’un banc i els ajuda a ser capaços d’adquirir una cultura financera bàsica, que és imprescindible per al benestar de les famílies.

Formació financera

Dins del Pla de Cultura Financera de CaixaBank trobem el programa Aula -en marxa des del 2011-, que té com a objectiu facilitar la formació financera de rellevància als accionistes de l’entitat, posant especial atenció en la inclusió de nens i joves. Entre aquestes activitats hi ha l’edició del còmic ‘Les finances de la Carlota: Operació Cupcake’, que va ser el primer, i hi explicava de manera amena el funcionament del mercat de valors i la borsa, i ‘Operació AulaBank’ és el protagonista de la segona entrega.

Editat en format tradicional -‘comic book’- i digital, se n’han imprès 160.000 exemplars, que es distribueixen a l’entitat i a través de les oficines de CaixaBank, i s’ha habilitat un ‘microsite’ accessible des del web corporatiu ( www.caixabank.com) per poder accedir-hi en línia i de forma gratuïta.

CONTRA L’EXCLUSIÓ SOCIAL

CaixaBank també és conscient de la importància que es tingui una cultura financera bàsica, que els productes i serveis siguin comprensibles per als seus clients, per garantir la inclusió financera, aconseguir la igualtat d’oportunitats i lluitar contra l’exclusió social. D’aquí que l’objectiu d’aquest Pla de Cultura Financera de CaixaBank -també inclou vídeos, xerrades, tallers i altres publicacions- sigui ajudar els ciutadans a prendre millors decisions i més conscients sobre termes financers. Encara que dedica especial atenció als joves i a les persones amb discapacitat intel·lectual, és útil per a tot tipus de públic.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: