Caixa d’Enginyers començarà a cobrar 48 euros anuals a qui no tingui la nòmina domiciliada o sigui menor de 26 anys

Canvi radical de política a Caixa d’Enginyers. L’entitat financera ha començat a comunicar als seus clients que els cobrarà 12 euros trimestrals (48 euros anuals) com a comissió de manteniment a no ser que compleixin algun dels següents tres requisits:

  • Tenir-hi domiciliada uns ingressos recurrents d’almenys 700 euros mensuals (siguin d’una nòmina, d’una pensió, d’una prestació d’atur o del que sigui).
  • Fer una aportació mensual d’almenys 100 euros mensuals a un pla d’estalvi, un fons d’inversió, un pla de pensions o un producte denominat “estalvi vida” que comercialitza la mateixa entitat.
  • Que el titular principal sigui menor de 26 anys.

Si no es compleix almenys un d’aquests punts, l’entitat començarà a cobrar el client per tenir-hi un compte corrent, cosa que fins ara no feia. A més, el client tampoc podrà rebre cap bonificació pels rebuts que tingui domiciliats en aquell compte corrent. Aquesta comissió es començarà a cobrar l’1 de gener.

Segons ha explicat Jaume Franco, sotsdirector general de serveis al soci de l’entitat, “l’entorn financer actual (…) està marcat per una sèrie de factors de context molt rellevants, com ara els tipus d’interès negatius, uns requeriments reguladors d’alt cost i el desenvolupament de noves solucions financeres, amb un elevat component tecnològic”.

En una carta que ha enviat als socis, Franco afegeix que aquests factors “disruptius” comporten “un canvi de paradigma i obliguen a què cada producte o servei hagi de contribuir a la sostenibilitat global de la cooperativa”.

REPORTATGE: Caixa d’Enginyers, l’entitat que va renéixer l’1-O

REPORTATGE: Caixa d’Enginyers, l’entitat que va renéixer l’1-O

Caixa d’Enginyers, efectivament, és una cooperativa que, formalment, enlloc de clients té socis. L’entitat, tot i que encara és petita en comparació amb la competència, va guanyar molta popularitat des que, fa dos anys, va decidir mantenir la seva seu social a Catalunya a diferència del que van fer les altres dues entitats catalanes, Caixabank i el Sabadell, que van optar per marxar al País Valencià. L’entitat va passar de tenir 122.000 socis el 2013 a tenir-ne 187.000 el 2018.

El sector financer fa molt temps que es queixa que els tipus d’interès que els cobra el Banc Central Europeu ( avui mateix els ha apujat des del 0,4% fins el 0,5%) per dipositar-hi els seus diners els fa molt mal al compte de resultats. A més, els tipus al qual els bancs obtenen finançament del BCE està al 0%, un fet que els dificulta obtenir marges sucosos a l’hora de prestar diners als seus clients.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: