Busquen tres espeleòlogues catalanes que no han sortit d’una cova a Cantàbria

Un dispositiu de Protecció Civil de Cantàbria s’ha posat en marxa per trobar tres espeleòlogues catalanes que ahir, com estava previst, no van sortir de la cova de Cueto-Coventosa, al municipi d’Arredondo. Un company de les dones va alertar de l’endarreriment. Totes tres tenen entre 40 i 50 anys, tenen prou coneixements tècnics i porten el material adequat, però és el primer cop que fan aquesta travessia.

Per la dificultat tècnica de la cova i la seva longitud es triga més a realitzar el recorregut del que marquen les guies d’experts, així que diumenge al vespre encara les tres espeleòlogues estarien dintre del període acceptable de retard, ha apuntat Protecció Civil en un comunicat. Malgrat tot, per prevenció, s’ha decidit entrar a buscar-les.

L’equip de recerca està format per dos grups de Protecció Civil formats un per tres persones i l’altre per quatre. El primer ha entrat per la boca de Cueto i el segon per la de Coventosa per mirar de localitzar-les i determinar si s’han endarrerit perquè estan cansades o si han tingut un accident. 

El centre de comandament avançat s’ha establert a Arredondo amb un coordinador d’emergències de Protecció Civil i un tècnic de guàrdia. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: