Buenafuente i Évole, dos dels catalans amb l’Ondas 2019, eviten la política

Andreu Buenafuente i Berto Romero, Jordi Évole, Candela Peña i Rosalía. Aquests són els 5 catalans premiats amb els Ondas 2019. Professionals de referència a casa nostra, però que comparteixen una particularitat: tots ells són estimats, seguits i treballen moltíssim a Espanya. Bé, Rosalía, que no ha pogut ser a Barcelona (com en Berto, que grava una sèrie), potser ara no cau tan bé a 3 milions llargs d'espanyols, però és una reina indiscutible. El cas és que, si més no, resulta curiosa la tria del Grupo Prisa, escollint professionals que, actualment, no tenen gaire relació amb la 'sospitosa' i sempre assenyalada TV3. No com Carlos Herrera o Carlos Alsina, que pertanyen a mitjans gens combatius en el conflicte Catalunya-Espanya.

Andreu Buenafuente Premis Ondas Jokin Buesa

Andreu Buenafuente Premis Ondas JB

Candela Peña Premis Ondas JB

Candela Peña Premis Ondas JB

L'Andreu, que ha rebut el premi a la millor idea radiofònica per "Nadie sabe nada" de la SER, el quart a la seva carrera, estava força content pel guardó, així com per l'èxit de David Broncano i 'La Resistencia', programa produït per El Terrat. Feliç en veure que es reconeix la trajectòria i la capacitat de trobar talents com el de l'humorista, qui per cert ha dit que ve només a Barcelona a "recoger Ondas y a saludar al Conde de Godó". Un Ondas que potser li ha de donar a Gerard Piqué, després d'una aposta entre tots dos. Buenafuente, però, no ha volgut parlar de política en un dia per premiar el talent dels comunicadors estatals, tot i que sigui difícil: "Jo m'expresso a través dels programes, la gent que em segueix sap que n'opino. La meva eina és la comèdia". Diplomàtic, no ha volgut ficar-se en jardins, a la pregunta de que si els Ondas de Prisa amaguen la situació política a Catalunya, premiant catalans que treballen fora de les nostres fronteres: "La política és inevitable, però fer aquestes lectures serien calentes i injustes".

David Broncano Premis Ondas JB

David Broncano Premis Ondas JB

Foto Familia 2 Premis Ondas JB

Foto Familia 2 Premis Ondas JB

Jordi Évole Premis Ondas JB

Jordi Évole Premis Ondas JB

Una visió similar ha estat la de Jordi Évole, també premiat (i beneit) pel 'Salvados' amb el Papa Francesc, i que no s'ha mullat gaire amb la política. Només ho ha fet per intentar que "deixem de fer cas a la ultradreta", al mateix temps que creu que els Ondas sempre han estat atents amb el que es fa a Catalunya, on "hi ha gran professionals". Ara bé, està esperançat pel preacord PSOE-Podem, i espera que els polítics estiguin a l'altura de les circumstàncies. Veurem si té dots de vident, o acaba enduent-se una nova decepció.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: