Budó riu quan li pregunten pels temporers de Lleida

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, durant la roda de premsa de Govern, no ha respost a la pregunta concreta d’e-notícies, que li ha qüestionat sobre perquè es va decidir confinar Lleida dissabte en lloc de divendres. Budó ha rigut quan el director d’aquest mitjà li ha preguntat sobre les condicions d’allotjament dels temporers que han arribat a la capital del Segrià. 

Budó ha dit que aquest confinament s’ha fet per “responsabilitat amb les nostres competències i la voluntat d’exercir-les”, però no ha aclarit per què el divendres i no el dijous, que era la pregunta que se li havia fet.

Més tard, davant la insistència d’e-notícies, ha explicat que “quan vam poder fer la reunió on treballàvem amb totes les dades sobre la taula, amb les recomanacions de les autoritats sanitàries, es va prendre la decisió que havíem de prendre, que era confinar perimetralment”.

A continuació se li ha preguntat per les declaracions d’Alba Vergés i Miquel Pueyo, que van culpar l’Estat de l’arribada de temporers a Lleida. També pel problema d’allotjament d’aquests, que es repeteix cada any. Budó, tot i ser la portaveu de Govern, ha dit que “aquest tema no em correspon”.

La consellera, a partir d’aquesta pregunta, ha acusat el director d’e-notícies, Xavier Rius, d’”estigmatitzar els temporers”. “En cap cas li permetré que s’estigmatitzi a unes persones que vénen a treballar en una campanya agrícola”, ha dit.

“Jo tampoc li vaig a tolerar que vostè em digui que estigamatizo als temporers. No han estat capaços ni d’oferir condicions d’allotjament digne. No sé si ha vist les imatges de temporers dormint pels carrers. Això afecta la dignitat humana. I no em digui que és d’aquest any perquè cada any passa el mateix”, ha recordat Rius.

“Senyor Rius, gràcies, ho deixaríem aquí perquè ja li he respost la pregunta”, ha sentenciat llavors Budó.

“No, consellera, no m’ha contestat. Una altra cosa és que vostè digui que ja ha contestat la pregunta. Jo li torno a emplaçar: per què els temporers de Lleida sempre tenen problemes de condicions d’allotjament? Vostè ha vist les imatges de temporers tirats pels carrers dormint?”, ha insistit el periodista.

La consellera de llavors ha afirmat que “això és una roda de premsa per informar dels acords de Govern i jo li demanaria que no vingués aquí a fer discursos ni mítings. Jo sóc aquí com a portaveu per donar resposta als acords de Govern, però no per fer debats sobre quina és la realitat de nostre país”.

temporeros2.jpg

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: