Budó denuncia assetjament sexual a les xarxes

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha revelat aquest dimecres que recentment i de forma reiterada ha estat víctima de violència masclista a les xarxes socials per part d’un assetjador que li enviava missatges amenaçadors i de contingut sexual.

Budó ha llegit “un dels missatges que he rebut aquests dies i que la tracten de “mala puta”, “mal follada” o “enjoiada de dalt a baix com una meuca de carretera”. “Aquest és el llenguatge que hem d’aguantar les dones, i és una forma més de masclisme”, ha denunciat durant la sessió informativa sobre la nova Llei contra la violència masclista.

La portaveu del Govern ha celebrat que gràcies a la nova Llei, que tipifica aquesta nova forma de violència masclista, ha pogut denunciar els atacs als Mossos d’Esquadra, que es procedeixi a la detenció de l’agressor i se’l pugui jutjar.

“Ara, la Llei ens dona les eines per denunciar i combatre aquestes actituds que no es poden permetre en una societat moderna i igualitària”, ha subratllat Budó, motiu pel qual ha encoratjat totes les dones que pateixen violència masclista a denunciar les agressions.

La consellera també ha volgut agrair a totes les diputades del Parlament que “van saber treballar cercant el consens i la majoria” per tirar endavant la modificació de la llei, amb especial atenció a la feina d’impuls de la diputada Susana Segovia, ja que aquest consens confereix “força i transversalitat” a la Llei de cara a la societat.

La nova Llei amplia la tipologia de violències masclistes i també incrementa el grau de compromís de les administracions públiques. Per aquest motiu, Budó ha destacat que, amb l’actualització normativa, la legislació catalana “continua sent capdavantera en la regulació i la garantia dels drets de les dones que es troben o s’han trobat afectades per les violències masclistes”.

Algunes de les novetats de la Llei que s’han tractat al seminari web són la incorporació de les dones, nenes i adolescents transgènere en l’àmbit d’aplicació de la Llei o la inclusió de nous conceptes “essencials”, com la diligència deguda dels poders públics, la victimització secundària i la interseccionalitat o intersecció d’opressions.

L’actualització legislativa recull també noves formes i àmbits de les violències masclistes com la violència digital; la violència obstètrica i contra els drets sexuals i reproductius; la violència de segon ordre, que s’exerceix contra els qui acompanyen les dones víctimes; la violència vicària, que utilitza els fills i filles amb la finalitat de causar dany a la mare; la violència en l’àmbit educatiu o la violència en l’àmbit de la vida política i l’esfera pública.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: