Buch: “Algunes de les actuacions policials d’ahir no van seguir el protocol”

Rate this post

El conseller d’interior, Miquel Buch, ha reconegut que algunes de les actuacions que els Mossos d’Esquadra van dur a terme ahir a Girona i a Terrassa “no van seguir el protocol establert”.

Per aquest motiu, assegura que s’ha obert una investigació contra alguns agents policials i s’estan repassant les imatges de l’acció policials. En el cas que la resolució de la investigació conclogui que l’acció va ser desproporcionada, Buch ha assegurat que “no li tremola el pols” per excloure els agents de la BRIMO.

En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Buch ha argumentat que l’actuació policial d’ahir, el dia de la Constitució, va impedir tant a Girona com a Terrassa que “dos grups d’ideologia antagònica s’enfrontés violentament”.

Segons el conseller, Vox tenia els permisos necessaris per organitzar l’acte en commemoració de la Constitució i la tasca dels Mossos va ser “protegir una sèrie de persones que s’estaven manifestant, independentment de la seva ideologia”. Buch ha descrit que “ahir es va encapsular els feixistes, però va haver-hi uns antifeixistes radicals que van voler trencar els cordons”, cosa que desencadenar les càrregues policials.

Per altra banda, Buch ha explicat que ahir al vespre va trucar la diputada de la CUP Maria Sirvent, que va rebre l’impacte d’una bala de foam a la manifestació antifeixista de Terrassa, interessant-se pel seu estat de salut. Ell era a urgències rebent assistència mèdica i van quedar que tornarien a parlar avui. 

Buch ha destacar que enfrontaments com els d’ahir no formen part “del procés independentista, que sempre ens hem manifestat pacíficament”. Davant situacions com aquestes demana fer “una reflexió com a país i veure si el camí que hem de seguir és aquest.”

Anar a la font
Cèlia Forment

Powered by WPeMatico

Translate »