‘Brussels Times’ avisa: possible crisi diplomàtica amb Espanya per les vagues de fam

Rate this post

El diari The Brussels Times, mitjà belga en anglès, ha advertit del risc d’una nova crisi diplomàtica entre Bèlgica i Espanya per les vagues de fam que fan Jordi Sànchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull.

“Madrid s’ha irritat amb els tuits que ha fet el nou ministre de Defensa belga, Sander Loones (N-VA), sobre la qüestió catalana [sobre les vagues de fam dels presos polítics catalans] i això es pot convertir en un incident diplomàtic”, ha indicat.

Brussels Times

El diari recorda que el ministre ha afirmat que els presos es veuen obligats a fer vaga de fam perquè el Tribunal Constitucional no els fa cas, i que cap demòcrata no pot restar en silenci davant d’aquest fet.

Afegeix que aquest comentari no ha passat desapercebut al ministre d’Afers Exteriors espanyol, Josep Borrell, que l’ha titllat de “declaracions inadmissibles”.

“Les tensions entre Espanya i Bèlgica ja van esclatar a l’octubre, quan Borrell va decidir revocar l’estatus diplomàtic del representant de Flandes a Madrid, per unes declaracions [de suport a Catalunya] del president del Parlament flamenc, Jan Peumans (N-VA).

Anar a la font
Lluís Bou

Powered by WPeMatico

Translate »