Brussel·les dona un ultimàtum a Espanya perquè apliqui la nova directiva de pagaments digitals

La Comissió Europea no veu amb bons ulls que el Banc d’Espanya decidís congelar l’aplicació de la nova directiva de pagaments digitals comunitària. Brussel·les ha donat un ultimàtum aquest dijous a l’Estat perquè obligui els bancs i comerços a complir amb aquesta enorme, que pretén incrementar la seguretat quan comprem per internet i obrir el sector financer a nous actors.

Així doncs, l’executiu comunitari ha recordat que el març del 2018 ja va notificar de manera formal al govern espanyol que hauria d’adaptar-se a aquesta nova regulació. No obstant, des de la UE lamenten que Espanya encara no ha transposat la directiva a la seva pròpia normativa.

“Com a resultat, la Comissió ha emès un dictamen per a Espanya, demanant que ajusti la seva legislació en línia amb la de la UE”, han apuntat des de Brussel·les en un comunicat. En cas que Espanya no reaccioni en els pròxims dos mesos, l’executiu comunitari amenaça amb portar el cas al Tribunal de Justícia de la UE. La notificació enviada aquest dijous és l’últim pas abans de judicialitzar l’incompliment d’una normativa europea.

A més, les crítiques sobre l’aplicació de la nova directiva de pagaments digitals se sumen als incompliments d’Espanya sobre els nous requisits sobre la distribució d’assegurances. Segons la normativa europea, abans que els clients signin una pòlissa aquests han de rebre molta més informació de la que estan obligades actualment les assegurances segons la llei espanyola. També és la segona vegada que Brussel·les avisa a l’Estat sobre la necessitat d’adoptar noves mesures per protegir els consumidors d’acord amb els estàndards europeus.

Pagaments segurs i més tecnologia

Encara que ha passat força desapercebuda, la nova directiva de pagaments digitals pot tenir un impacte important en el món de les finances. A llarg termini implicarà que el món dels diners sigui cop un negoci menys exclusiu de la banca i s’obri més a altres empreses com ara plataformes tecnològiques. D’altra banda, la mesura també ha obligat les entitats financeres a posar el dia els seus sistemes de seguretat per tal de blindar-se contra el frau en els pagaments per internet.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: