Boya, al Suprem: arrenca la segona fase del setge judicial a l’independentisme

Rate this post

Avui, a les 11 hores, comença la segona fase de declaracions de líders independentistes investigats al Tribunal Suprem. L’exdiputada de la CUP Mireia Boya obre aquesta segona ronda que tancarà Anna Gabriel el 21 de febrer i que la setmana que ve copsarà totes les mirades amb les compareixences de Marta Rovira, Marta Pascal, Artur Mas i Neus Lloveras.

Pablo Llarena els ha citat com a imputats a partir dels càrrecs que desenvolupen i que figuraven en el document Enfocats, que marcava el pas cap al procés independentista. Amb prou feines surten els seus noms. Alguns d’ells han estat interceptats, també, en les escoltes telefòniques ordenades pel jutge del jutjat d’instrucció 13 de Barcelona, casualment, i sense aportar informació rellevant al cas. Però la teranyina judicial teixida contra el procés els ha atrapat.

Mireia Boya obre aquesta segona tanda de declaracions. Compareix i respondrà les preguntes, però no acatarà. Ja ho va anunciar ahir en roda de premsa. No farà res ni dirà res que l’alliberi de la presó, si és que la Fiscalia, com ha fet amb tots els altres, demana presó provisional per a l’exdiputada de la CUP.

Mireia Boya es mantindrà ferma en la defensa del seu ideari polític i ferma per si es dona el cas que acabi entrant a la presó: “La CUP no renunciarà ni a una coma del seu programa electoral. Si entro, només sortiré amb la República. El meu i el nostre compromís és amb la gent, amb el poble i amb la construcció de la República”.

“Estan desperdigant la repressió perquè no ens adonem de la seva magnitud. Estem en un estat d’excepció”, deia Boya en la compareixença dilluns a Lleida amb el seu advocat, Carles López.

Les diputades Natàlia Sánchez i Maria Sirvent i les exdiputades Eulàlia Reguant, Gabriela Serra i Albert Botran acompanyaran Boya a les portes del Tribunal Suprem. La CUP, a més, ha llogat dos autocars de suport que sortiran de Barcelona i de Ponent.

Anar a la font
Gemma Liñán

Powered by WPeMatico

Translate »