Bou insisteix que si la policia hagués portat “armes llargues” s’hauria evitat el 17-A i en responsabilitza Colau

“Tots tenim una responsabilitat, ella també”. Josep Bou ha apuntat, així, a la responsabilitat que, segons el candidat del PP per Barcelona, va tenir l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per evitar els atemptats de 17-A a la Rambla de la capital catalana. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Bou ha insistit que si la policia que hi havia en els carrers de Barcelona en el moment dels fets hagués portat “armes llargues”, s’haurien evitat els atemptats. “Estaven avisats que podia passar alguna cosa. Si s’hagués actuat d’una altra manera, s’haguessin pogut evitar”, ha recordat Bou. Per això, responsabilitza l’alcaldessa de Barcelona de no haver treballat prou per evitar el 17-A.

De fet, Bou aposta perquè persones que formen part de l’exèrcit, puguin incorporar-se als cossos policials per dedicar-se a la lluita antiterrorista. “Jo recordo que, quan era a la Brigada Paracaigudista, això s’havia fet, i feien una lluita antiterrorista espectacular”, ha afirmat. El candidat popular ha reiterat diverses vegades en campanya que és partidari d’augmentar la presència policial als carrers de Barcelona en forma de binomis policials i si convé, també amb la instal·lació de càmeres, per tal de millorar la seguretat de la ciutat. Aquest és l’eix principal de la seva campanya i ha criticat la gestió que n’ha fet Colau per lluitar, per exemple, contra els narcopisos o els pisos ocupats.

Torna a negar la seva afiliació a Fuerza Nueva

D’altra banda, durant l’entrevista Bou ha tornat a negar que formés part de la formació feixista Fuerza Nueva, després que aquest divendres ‘ Tot Barcelona’ publiqui nous documents que acreditarien que el candidat del PP va oferir els seus coneixements d’escalada i paracaigudisme a la formació i on també hi apareix la seva fitxa d’afiliació. “No és autèntic, està totalment falsificat, és un muntatge”, ha afirmat Bou, que ha tornat a explicar que ell només va formar part de l’OJE, l’Organització Juvenil Espanyola, que formava part del règim franquista. De tota manera, Bou ha tancat la porta a denunciar aquests fets. “No perdré ni un minut”, ha etzibat.

Josep Bou creu que tot plegat només pretén “perjudicar-lo” de cara a les eleccions del 26 de maig. De fet, el candidat popular també ha parlat de les seves expectatives de cara a les eleccions de la setmana que ve. Creu que si el 26 de maig treu tres regidors “serà una derrota”. De fet, aquesta és el total de regidors que els populars tenen a hores d’ara al consistori barceloní i el que bona part de les últimes enquestes els atorguen per a les eleccions de la setmana que ve (fa uns mesos, les enquestes deixaven fora de l’ajuntament el PP). De tota manera, Bou diu que “no estaria content” si tragués aquests resultats, però que si n’aconseguís entre quatre i cinc “seria una victòria”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, l’alcaldable ha reiterat que la seva aposta és pactar amb partits de “l’arc constitucionalista” per evitar que “Barcelona no caigués a mans del Procés”. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: