Bosch “encoratja” l’assistència d’observadors internacionals al judici de l’1-O

Rate this post

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, vol “encoratjar” l’assistència d’observadors internacionals al judici de l’1-O perquè “es conegui la veritat”. Segons ha dit Bosch, el judici al Suprem “determinarà el clima polític a Catalunya”, però també a la Unió Europea, i creu que és “bo” que hi hagi un coneixement “directe” en relació “amb el que està passant als tribunals”. Pel que fa a una eventual reunió amb el ministre espanyol Josep Borrell, Bosch ha admès sobre el cas Abengoa que, “més enllà de si [Borrell] fa bé la feina o no, el diàleg s’ha de mantenir”.

“Sigui qui sigui el ministre d’Exteriors, hi he de parlar, és la meva obligació”, ha afirmat en la seva primera roda de premsa des que va assumir el càrrec. Des de Brussel·les, el nou conseller ha recordat que “sobretot” cal parlar amb els “oponents” perquè parlar amb els “amics” és “relativament fàcil”.

Bosch ha assegurat que des que va accedir al càrrec ha tingut una “breu conversa per telèfon” amb Borrell, amb qui s’ha intercanviat “algun missatge”. Així, en espera del futur del ministre —de qui el Govern ja ha demanat la dimissió—, el conseller ha insistit que continuarà parlant “amb el representant d’Espanya al món”.

El titular d’Acció Exterior ha fet aquestes declaracions des de la seu del Govern davant la UE, on s’ha reunit amb Meritxell Serret; el delegat al Regne Unit i Irlanda, Sergi Marcén; la delegada a Alemanya, Marie Kapretz; la delegada als Estats Units d’Amèrica, Victòria Alsina, i el delegat a Itàlia, Luca Bellizzi.

El lloc de la trobada, segons ha explicat el mateix Bosch, ha estat Brussel·les i no Barcelona, perquè “hi ha gent represaliada que ha de viure a l’exili”, en al·lusió a la delegada Meritxell Serret.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »