Bosch demana responsabilitats a Borrell sobre el control del govern espanyol a l’acció exterior del Govern: “Si cal, que dimiteixi”

El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, ha instat aquest dimecres el ministre Josep Borrell a “donar la cara i assumir responsabilitats pel que estem coneixent” i, si cal, a “dimitir”. Així ha respost el conseller a una pregunta parlamentària (formulada per la diputada d’ERC Mònica Palacín) sobre el control del govern espanyol a l’acció exterior del Govern, que es va fer pública ahir després que TV3 i ‘Eldiario.es’ tinguessin accés a la documentació aportada per l’executiu espanyol a una denúncia al TSJC en què sol·licitava el tancament de les delegacions catalanes a Londres, Ginebra i Berlín, i que inclou missatges confidencials. 

El govern espanyol va espiar l'acció exterior del Govern a Europa

El govern espanyol va espiar l’acció exterior del Govern a Europa

Així, el govern espanyol hauria portat a terme aquest escrutini de l’acció exterior catalana per demostrar que l’activitat que duu a terme el Govern continua a la causa independentista i argumentar-ho, així, davant el TSJC. Davant això, Bosch ha insistit que “darrera de tot això hi ha un nom, Josep Borrell”, i l’ha instat a “donar la cara”. En el mateix sentit, s’ha preguntat: “Quin ús fa el govern espanyol dels recursos de tothom? El senyor Borrell quant ha gastat, quins fons reservats ha utilitzat?”.

El conseller ha considerat un “escàndol democràtic” la notícia: “S’estan utilitzant recursos de l’Estat i clavegueres de l’Estat”, ha lamentat. “S’estan perseguint membres d’aquest Govern i càrrecs electes de tot Europa”, ha assegurat, i ha acusat l’Estat de voler “coartar la projecció internacional de Catalunya com a país en positiu, i demanar el tancament cautelar de tres delegacions i impedir que fem la feina, una feina que és necessària.

El Ministeri d’Exteriors considera “part” de la seva feina la vigilància

Preguntat per l’ARA, el Ministeri d’Exteriors ha considerat en un comunicat que considera “part de la seva tasca vigilar de prop qualsevol activitat que vulguin menystenir la imatge d’Espanya a l’exterior i, en particular, de totes aquelles la finalitat de les quals sigui portar a terme el projecte independentista del Govern de Catalunya”. “És feina d’aquest Ministeri és detectar l’ús indegut de fons i recursos públics per menystenir la imatge d’Espanya i intentar consumar el projecte separatista”, assevera l’ens públic en un escrit, en què ha insistit en defensar la seva funció “d’evitar a tota costa que es continuï” portant a terme el “projecte separatista” amb “falsos pretextos”, com és el cas d’algunes “delegacions del Govern català a l’exterior”. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: