Borrell renya Iceta: ‘Està bé cosir ferides però abans s’han de desinfectar’

Rate this post

El socialista i ex-president del Parlament Europeu Josep Borrell ha reconegut la voluntat del candidat del PSC, Miquel Iceta, de cosir ferides però l’ha advertit que abans ‘s’han de desinfectar’, demostrant així el seu malestar per la proposta del cap de llista socialista d’indultar els líders independentistes i que avui mateix ha retirat.

En un acte de campanya a l’Hospitalet de Llobregat, Borrell ha alertat que Catalunya és ‘un país malalt’ i ha afegit que si no es desinfecten les ferides ‘es podreixen’. D’altra banda, s’ha dirigit al ‘mossèn Junqueras’ per acusar-lo de plantejar una divisió a Catalunya ‘entre el bé i el mal’, en categories que ha assegurat són ‘prodemocràtiques’. El socialista s’ha mostrat convençut que l’independentisme no revalidarà la majoria al parlament en les properes eleccions i ha instat Iceta a ‘desprocessar’ el Principat.

Borrell també ha reclamat que no es ‘banalitzi’ el Franquisme i no es compari el que va suposar amb el que està passant ara, al temps que ha dit que ‘no hi ha presos polítics’. Sobre Cs i PP, ha reconegut que també estan en contra de l’independentisme però els ha acusat de no oferir ‘res que no sigui la confrontació’ i ha assegurat que així no s’arreglarà el problema. El socialista ha erigit Iceta com l’únic capaç de portar la solució a la situació actual però ha reconegut que caldrà treballar per a cercar una alternativa ‘que no serà immediata’ i que requeria de concessions de tothom. ‘Has de desprocessar Catalunya’, ha declarat. Ha reconegut també que per aquesta victòria del socialisme cal primer atraure els desencisos amb el PSC que els van deixar de votar.

Borrell ha dirigit també fortes crítiques a TV3, a la qual ha situat dins del procés independentista i a qui ha acusat de ‘bombardejar dia i nit amb el mateix missatge’. ‘Si només mirés TV3 potser fins i tot jo seria independentista’, ha ironitzat.

 

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »