Borrell i Marlaska fan oïdes sordes a la patacada judicial a Estrasburg

Rate this post

El govern espanyol sembla que no considera que la sentencia del Tribunal Europeu dels Drets Humans d’Estrasburg sobre el cas del líder de l’esquerra abertzale Arnaldo Otegi posi en entredit la justícia espanyola. Així ho han negat, si més no, el ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i el d’Exteriors, Josep Borrell, des dels passadissos del Senat.

A més, tots dos han fet una crida a “respectar” el dictamen i a no qüestionar-la “com passa amb totes les sentencies judicials”. “Hi sentencies que ens poden agradar més o menys però s’han de respectar”, ha comentat Borrell.

Marlaska, per la seva part, ha insistit en negar que la justícia espanyola estigui en entredit després de la sentència. “Som el país on menys aspectes són objecte de debat i on menys cops se’ns ha dit que hem vulnerat drets fonamentals.

Seria posar en entredit la justícia de tots els països del Consell d’Europa, perquè a tothom se li ha dit algun cop que poden haver vulnerat drets fonamentals”, ha dit. El ministre d’Interior, a més, ha argumentat que cal mostrar “respecte” per la sentència perquè “té la mateixa legitimitat que la de l’acumulació de condemnes de fa uns dies”.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »