Borrell crida a formar govern “com més aviat millor” i avisa que noves eleccions “no són una solució”

El ministre d’Exteriors en funcions i candidat a Cap de la Diplomàcia Europea, Josep Borrell, ha fet una crida a conformar govern a l’Estat Espanyol “com més aviat millor” i ha avisat que les eleccions “no són la solució”. “No ens ho podem permetre, que ningú pensi que estem jugant a això”, ha avisat durant la clausura de l’Escola d’estiu dels socialistes. En aquest sentit, Borrell ha posat de manifest que, si se l’elegeix com a Cap de la Diplomàcia Europea, ja no hi haurà cap català a l’executiu, ja que Meritxell Batet va deixar-lo per ser Presidenta del Congrés, i ha explicat que “és evident” que hi tornarà a haver dos catalans al govern. D’altra banda, i en referència a la seva elecció, Borrell ha advertit que no serà fàcil i que li “preocupa” perquè a la dificultat cal afegir-hi “una campanya de desprestigi” per part de l’independentisme, segons ha denunciat, cap a la seva “humil persona”. “”L’independentisme destrossa la unitat que el PSC ha volgut construir perquè ningú sigui aliè”, ha retret, per afegir que a Catalunya “se’t convida a marxar si no estàs d’acord” en alguna cosa.

Durant la seva intervenció, que ha estat la darrera de l’Escola, Borrell ha reivindicat la importància del PSC dins el govern espanyol, i ha recordat que ja havia estat així amb els executius de Felipe González, Jose Luís Rodríguez Zapatero i Pedro Sánchez en un inici. En aquest sentit, i seguint amb la formació de govern, Borrell ha assegurat que és “natural” que la gent estigui cansada i ha recordat que els últims darrers anys hi ha hagut cinc comicis espanyols. “Si algú pensa que estem jugant a que volem eleccions, no pot anar més equivocat”, ha avisat el ministre en funcions.

Celebració dels pactes

D’altra banda, Borrell també ha celebrat els pactes que s’han pogut fer entre socialistes i altres formacions tant a municipis com a la Diputació de Barcelona, amb especial èmfasi en aquest últim, al qual ha atribuït la “trencadissa” del front independentista, pels vots de JxCat a la socialista Núria Marín. “Estem davant d’un dels fets més importants de la vida política catalana”, ha remarcat.

També en relació a l’independentisme, Borrell ha denunciat que s’estigui “excloent” la gent per les seves idees i ha avisat que això “no es pot tolerar”. “Sembla un dels records més negres de la història d’Europa”, ha lamentat el ministre en funcions, que ha afegit que “no cal estar d’acord en res per poder ser a casa teva”.

A més, Borrell ha volgut agrair a tots els votants “de la Catalunya interior” que com a gent “anònima” hagin apostat pel PSC. “Ells són els veritables herois”, ha elogiat, perquè segons ell viuen a “la Catalunya endins, la més aferrissada amb els plantejaments independentistes”.

Espionatge a diputats britànics

Borrell també s’ha referit durant una atenció prèvia als mitjans a l’acusació per part de diputats del Parlament britànic, on denuncien espionatge per part de l’exministre, i ha remarcat que es tracta “d’opinions personals d’alguns diputats” i en cap cas de la cambra britànica. A més, ha assegurat que les acusacions d’espionatge s’emmarquen en un acte públic. “Quina classe d’espionatge volen que hi hagi? No em facin riure”, ha conclòs.

Ja en el marc de l’acte, Borrell ha avisat que “no serà fàcil” la votació en el marc del Consell Europeu de la seva candidatura com a màxim responsable de la diplomàcia europea i ha reconegut que no està “tranquil”. “Faran una introspecció del que saps i el que has fet i tots tenim a la vida coses discutibles”, ha expressat.

En aquest sentit, ha reconegut que el seu punt de vista en política internacional “no serà del gust de tothom”. Així, ha recordat que per sortir elegit li cal dues terceres parts dels vots de la cambra, que considera difícils d’aconseguir amb el problema afegit del que considera “una terrible campanya de desprestigi” de l’independentisme.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: