Borrell compara Catalunya amb l’Hongria de Viktor Orban

Rate this post

El ministre d’Afers exteriors, UE i Cooperació, Josep Borrell, ha afirmat aquest dimecres que si el que va succeir al Parlament els dies 6 i 7 de setembre de 2017 hagués passat a l’Hongria de Viktor Orban “tota Europa hauria posat el crit al cel”. De fet, creu que segurament hauria estat “un argument més” per activar el procés sancionador contra aquest país.

Borrell s’ha expressat així en declaracions a la Cadena Ser des d’Estrasburg (França), poc abans que l’Eurocambra hagi votat a favor de demanar que s’apliqui a Hongria l’article 7 del Tractat de la UE per amenaçar l’Estat de Dret. Si els governs decideixen finalment aplicar l’article, això podria portar a suspendre el dret a vot d’Hongria en la presa de decisions del Consell.

Saltar-se les normes

Borrell ha insistit que si en l’Hongria d’Orban hagués succeït el que va passar a Catalunya fa un any “els crits s’haguessin sentit fins a Sebastopol“. El ministre ha defensat que el succeït aquells dies és “l’exemple paradigmàtic de com no es pot funcionar al Parlament per molta majoria que es tingui”, perquè les majories solament poden actuar en el marc de les normes.

“No poden saltar-se les normes o fer-les a la seva mesura, com va passar en aquests dies vergonyosos en el Parlament de Catalunya. Per això els independentistes no volen parlar d’això, volen oblidar-ho”, ha advertit.

Borrell ha insistit que el 6 i 7 de setembre la majoria “va atropellar” els drets de la minoria i va ser “una cosa semblat” al que està succeint ara a Hongria amb els qui “es creuen que amb les majories poden fer el que els doni la gana”. 

 

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »