Borràs, sobre l’actuació dels Mossos després de la sentència: “Han de garantir tots els drets, també el de manifestació”

La portaveu de JxCat al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, ha insistit que la resposta a la sentència que donarà l’independentisme serà de caràcter pacífic. En aquest sentit, Borràs ha parlat sobre el paper que els Mossos d’Esquadra han de tenir davant les previsibles mobilitzacions que hi haurà a Catalunya un cop es conegui el veredicte del Tribunal Suprem. “Els Mossos han de garantir tots els drets de la ciutadania de Catalunya, també el dret a manifestació i concentració”, ha afirmat en una entrevista a TVE.

La diputada de JxCat ha censurat les càrregues policials que la Guàrdia Civil i la Policia Nacional durant el referèndum de l’1-O del 2017. “Els únics drets que s’han vulnerat són els dels independentistes”, ha afirmat. En aquest sentit, Borràs ha tornat a censurar el que considera un intent de l’Estat de vincular “independentisme amb violència” en el cas dels CDR. “L’única violència és la que han fet els cossos i forces de seguretat de l’Estat a Catalunya”, ha defensat. 

Chacón evita posicionar-se sobre la vaga general convocada

Per la seva banda, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha evitat posicionar-se sobre la vaga general convocada pel dia 18 d’octubre com a resposta a la sentència de l’1-O, tot i que fa unes setmanes va mostrar-se contrària a aquest tipus d’accions. “No és que ens anestesiem en el nostre dia a dia, però hi ha matisos entre no fer res i fer vuit mesos de vaga. Hi ha un terme mig”, ha afirmat. Ara bé, ha afirmat que “tothom és ben lliure de tenir la reacció que vulgui, és un dret i no podem fer com si no passés res”. 

Ara bé, Chacón creu que la resposta a la sentència no hauria de perjudicar l’economia catalana. “Volem seguir sent un país fort econòmicament”, ha defensat. De fet, en resposta a les paraules de l’exconseller Toni Comín, en què és partidari de buscar el “desgast econòmic de l’Estat”, la consellera s’hi ha mostrat contrària, perquè assegura que acabaria perjudicant l’economia catalana. Chacón no ha volgut donar detalls sobre la resposta institucional que prepara el Govern per després de la sentència del Tribunal Suprem. “En el seu moment es veurà quina és la resposta, però serà alineada amb el Govern”, ha explicat. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: