Borràs, més a la vora del judici

El Tribunal Suprem ha demanat al Congrés el suplicatori per la causa oberta contra la diputada de Junts per Catalunya, Laura Borràs, per presumptes delictes de prevaricació, frau a l’Administració, malversació de cabals públics i falsedat documental en l’etapa en què Borràs era directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

El president de la Sala Segona, Manuel Marchena, ha dirigit un ofici al president de Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, perquè traslladi el suplicatori per procedir contra Borràs a la presidenta de Congrés dels Diputats. La petició s’acompanya d’una exposició raonada de l’instructor de la causa al Suprem, el magistrat Eduardo de Porres, que és qui ha instat el suplicatori.

Aquest jutge va citar per al passat 14 de febrer a Borràs per prestar declaració voluntària, en qualitat d’investigada en la causa, tal com la Llei li permet, però la diputada va optar per no acudir a la citació. Arran d’això, l’instructor va preparar l’exposició raonada per demanar el suplicatori.

El Suprem va destacar llavors els fets remesos pel jutjat de Barcelona, que va trobar indicis racionals que durant els anys 2013 a 2017, la ILC va adjudicar 18 contractes menors per import total de 259.863 euros, directament o indirecta a través de societats, a Isaías Herrero, amb qui Borràs, llavors directora de l’Institut, mantenia una relació d’amistat.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: