Bonvehí admet que hi ha divisió al PDeCAT sobre la Crida

Rate this post

El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha admès que hi ha diferents opinions a la comissió executiva del PDeCAT en relació a la Crida que impulsa el president Carles Puigdemont per impulsar un projecte unitari de l’independentisme. Bonvehí ha explicat que la proposta d’encaix entre les dues forces se sotmetrà a votació dels associats demòcrates.

“Hi ha diferents opinions a Comissió Executiva sobre el tema de negociació amb la Crida, però hi ha un element essencial bàsic, que hem de continuar apostant per trobar un encaix”, ha admès.

El fet que la Crida és constitueixi en un partit polític o no es manté com un dels punts clau. Amb tot, Bonvehí s’ha fet ressò de les declaracions de Puigdement a El Nacional en què rebutjava definir la Crida com un partit clàssic per esquivar la negativa del PDeCAT a incorporar-se a aquesta iniciativa si és un partit.

“Hem de trobar l’encaix entre aquests dos actors polítics. Hauria de passar una cosa molt grossa per no entendre’ns amb la Crida. No veig anant a unes eleccions competint un partit amb l’altra. Lluito per aquest encaix, però el PDeCAT és sobirà”, ha admès.

Bonvehí ha atribuït la seva absència a la convenció fundacional de la Crida, precisament a aquestes diferències internes i ha explicat que abans de fer-se fundador del moviment li agradaria que quedés definit aquest encaix. “No me n’he fet no perquè no en tingui ganes o no hi cregui sinó perquè, com a president, he d’esperar a veure com es concreta. Vull ser prudent, que sigui una decisió de l’executiva en el seu conjunt”, ha afegit.

“És la millor manera de mantenir unit el nostre partit“, ha reblat.

El màxim responsable del partit ha assegurat que celebrava el naixement de la Crida, ha recordat que el PDeCAT continua dient que és positiu un moviment d’aquestes característiques. 

Bonvehí ha explicat que la comissió d’enllaç que es va crear a la darrera assemblea general del PDeCAT es reunirà aquesta tarda a Lledoners per abordar l’encaix entre les dues forces. Un cop tancada la proposta se sotmetrà a una consulta dels associats.

Pel que fa la resposta d’ERC i la CUP ha lamentat que sigui una negativa a incorporar-s’hi. Amb tot, en ser consultat sobre la possibilitat que Ernest Maragall encapçalès una llista unitària independentista a les europees ha insistit que l’important no són els noms sinó el projecte. Igualment ha admès la possibilitat d’abordar la possibilitat que Neus Munté no sigui la seva candidata a les municipas a Barcelona. En aquests sentit, ha assenyalat el nom de Quim Forn, empresonat a Lledoners. “A Quim Forn li estem dient tots els companys que d’alguna forma s’integri a la llista de les municipals”, ha admès. 

En relació al congrés de l’ALDE ha assegurat que la posició del partit ha estat donar la cara en el congrés per defensar la honorabilitat dle partit. “Fa temps que Cs perseguia la nostra expulsió i al final ha aconseguit l’objectiu. És una mala decisió per a l’ALDE. Amb l’excusa de la corrupció de CDC han tramat un expedient que ha acabat amb la nostra expulsió”, ha denunciat.

Bonvehí ha argumentat que el PDeCAT és un partit diferent a CDC i ha anunciat que començaran contactes amb altres partits.

Anar a la font
Marta Lasalas

Powered by WPeMatico

Translate »