Bonig (PP), alarmada per que Puig subvenciona entitats “catalanistes i separatistes”

Rate this post

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha enviat una carta al president de la Generalitat, Ximo Puig, per instar-lo a “complir la Constitució i la Llei perquè ni un sol cèntim dels valencians vaja a entitats separatistes que volen trencar l’ordre constitucional i la convivència i implantar unes idees separatistes que s’estan implantant a Catalunya “.

Així ho ha indicat Bonig que a més presentarà una iniciativa parlamentària en aquest sentit ja que ha lamentat que tres institucions fonamentals com són la Generalitat, la Diputació de València i l’Ajuntament de València, “han donat gairebé un milió euros a entitats catalanistes” mentre la vicepresidenta Mónica Oltra “justificava aquesta subvenció perquè aquestes entitats fan coses”.

“600.000 € a ACPV per defensar els PaIsos Catalans”

“Ara ens assabentem a través d’un comunicat d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), una entitat que ha rebut un poc  més de 600.000 euros per a defensar els Països Catalans, que volen iniciar una campanya en favor dels polítics secessionistes”, ha denunciat per advertir que és “intolerable i inadmissible” que “amb els diners de tots els valencians vagin a iniciar una campanya valenciana davant l’imminent judici als separatistes”.

En aquest sentit, ha subratllat que els polítics catalans són a la presó perquè “un jutge o un tribunal així ho ha decidit” i, per tant, aquesta forma d’actuar d’ACPV “és una clara coacció al Poder Judicial” i “el PP no permetrà que es coarti als jutges i tribunals, les decisions judicials es recorren a la justícia “.

“Volen pressionar els jutges amb diners dels valencians”

“El que no es pot fer és pressionar els jutges, que és exactament el que vol fer ACPV amb els diners dels valencians”, ha indicat, i alhora ha advertit que això mateix “veiem a Catalunya quan grups independentistes pinta de groc la casa del jutge Llarena “.

Així, la presidenta del PPCV ha recordat que el primer acte al qual va ser Puig quan va saber que anava a governar va ser visitar a ACPV. “Ara veiem les conseqüències, els valencians tenim molts problemes, 64.000 persones en llista d’espera, 25.000 a la de dependència, i els diners dels valencians és per resoldre el problema dels valencians, no per fomentar associacions separatistes que violenten el poder judicial i la història i el patrimoni de la Comunitat “. Per això, ha apel·lat a la “responsabilitat” de Puig i del PSPV i l’ha instat a complir la Constitució i l’Estatut i “no doni ni un cèntim dels valencians als separatistes”.

Anar a la font
Àngel Martínez

Powered by WPeMatico

Translate »