Binoche i Godard entre copes al Most 2018

Rate this post

El Most és el nom que rep el liquid resultant d’aixafar el raïm amb els peus. Aquest és també el nom que rep el Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava Most que arriba aquest any ja a la seva vuitena edició. El festival que es celebrarà a diferents espais del Penedès i del Priorat del 8 al 18 de novembre i del 28  al 2 de desembre, oferirà cinema al voltant del vi i una trentena de curtmetratges i estrenes cinematogràfiques. Destaquen 37 films de temàtica vitivinícola, 6 títols catalans de preestrena i 29 curtmetratges. Destaquen les projeccions de films amb actors de renom com Juliette Binoche i Jean-Luc Godard.

El Most és un festival de cinema innovador i original que barreja cinema i vi. El vi no només entès com una beguda alcohòlica sinó que va molt més enllà  barrejant cultura vinícola, tradicions populars al voltant de la verema, el que comporta el vi a taula i els debats que s’en poden derivar. En poques paraules, el vi com a producte cultural.

La inauguració del festival comptarà amb la projecció de films que encara no s’han estrenat als seus paisos d’origen com Vision, la nova proposta de la japonesa Naomi Kawase Una pastelería en Tokio amb Juliette Binoche com a protagonista. Altres directors de renom com Hirokazu Koreeda o Jean-Luc Godard també projectarant Un asunto de família de Koreeda i El libro de imágenes de Godard.  

Ramon Tort presentarà el seu nou documental Andrea Motis, la trompeta silenciosa i la flamant guanyadora del Festival de San Sebastián, Entre dos aguas, d’Isaki Lacuesta.  La nova comèdia d’Olivier Assayas Personal ShopperNon-Fiction. tancarà el festival. El festival Most es divideix en diferents seccións tematiques com la Gran Reserva amb obres de Naomi Kawase, Hirokazu Koreeda i Godard, la Secció Collita amb Clara Isamat o Pep Puig Pascal Marchand i la Secció Brot amb sergi Lara Fènix 11.23El perfecto desconocidoQuatretondeta oToastmaster.

A part de les projeccions dels films, el festival també vol arribar a tothom joves i grans, organitzant propostes paral·leles com Cinema als Cellers, Cinema als Municipis o Most Edu i Mini Most per als més menuts. Aquestes activitats defineixen el festival d’enguany, un festival que vol sumar cada cop més adeptes. El Museu de les Cultures del Vi de Catalunya Vinseum, el Cineclub Vilafranca, una vintena de cellers de vi i de cava son les entitats que organitzen el festival amb el suport explicit de les denominacions d’origen catalanes D.O. Penedès, D.O. Cava i D.O. Montsant.

vi4

Projecció de curtmetratges al Most 2017. Most

La 8a edició del Most té Suïssa com a país convidat i la seva regió de vins del Valais com a protagonista principal. El festival s’apropa al país transalpí, la seva cultura vinícola i el seu cinema a través de tastos de vins i formatges, projeccions.

vi5

Panoràmica de la regió vinícola Suïssa del Valais. Most

Anar a la font
Pierre Astor

Powered by WPeMatico

Translate »