Bernat Dedéu qüestiona Toni Soler

El filòsof Bernat Dedéu ha qüestionat el productor Toni Soler en un article a El nacional i ha criticat “el seu cinisme majúscul i la seva espantosa hipocresia” i ha remarcat que “com la majoria de l’elit periodística del país, Soler sap i ha sabut sempre de primera mà que la classe política catalana no ha tingut mai la intenció de culminar un procés cap a la independència”.

Dedéu assenyala en aquest sentit que “sap que els polítics d’ara només viuran per repartir-se les engrunes de l’autonomisme mentre aprofiten les llàgrimes de la repressió”. “Justament perquè coneixia de primera mà la naturalesa satírica del procés, ha pogut fer que el seu fill televisiu predilecte visqui naturalment el trànsit d’instigar l’independentisme a criticar-ne els seus líders”, ha afegit.

També assenyala que “després de la pantomima del 27-O, Soler podria haver aprofitat el seu rol comunicatiu i la informació que tenia per denunciar l’estafa i els seus falsaris portaveus”, però diu que “ha preferit allargar la comèdia i continuar xuclant la mamella”. “Sap que la carta blanca li durarà molts anys, perquè els polítics també el prenen per inofensiu”, sentencia.

El columnista manifesta que “l’opció que ha triat Soler pot ser tan hipòcrita com es vulgui, però ningú li podria deixar de reconèixer molta habilitat”. “De fet, no seria ni el primer ni l’últim català que hagi omplert la faixa de bitllets agitant els instints revolucionaris de la tribu mentre n’explota la frustració. En això, en Toni sempre serà un convergent com Puigdemont; viu de l’èpica fins que ho puguis arribar a fer de la compassió”, sentencia.

Bernat Dedéu li retreu que es posés “la mascareta de guardià de la moral per sancionar el veïnat de forma compulsiva” els usuaris de Twitter que van insultar l’exlíder d’ERC a Madrid, Joan Tardà. “Soler demostra aquell esperit tan poca-cosa i cayetanesc de qui creu que el dret d’escarnir només és cosa seva i que això de la moral, faltaria més, és un afer molt seriós només quan tu ets l’autor de la broma”, conclou.

Finalment, subratlla que “si tota la teva carrera, Toni, ha d’acabar repetint la jugada amb l’Oriol (Junqueras) de pal de paller i tu de guardià dels acudits, el viatge potser no mereixia gaire la pena”. “Quan l’Oriol surti de Poblet (o els convergents continuïn amb la festa, tant li fot), podràs acabar la feina de la teva vida amb l’única gesta que encara et falta: la pasta ja la tens feta, i ara només et faltarà comandar la Corpo o fins i tot dipositar les natges en algun tron que et permeti continuar amb la il·lusió de l’autonomia i culminar una vida com déu mana, d’home de seny amb ínfules culturals”, conclou.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: