Benedito acusa Bartomeu de “trampós” i no descarta un nou vot de censura

El món culer torna a passar a l'acció. Després d'un estiu esportivament molt mogut, judicialment torna a tenir novetats. I el protagonista ha estat Agustí Benedito, presidenciable del Barça que ara ha guanyat una primera partida judicial a Josep Maria Bartomeu i la seva junta.

Benedito ha anunciat que el Jutjat de Primera Instància Número 34 de Barcelona ha fallat en el seu favor sobre la demanda que va interposar després de reclamar la nulitat pels terminis del vot de censura que va voler tirar endavant al 2017. Dos anys sense aparicions públiques de l'empresari català que s'han acabat i ara té una nova ocasió per acusar Bartomeu i la seva junta de "fer trampes" a un any i mig vista de noves eleccions a can Barça.

"Han fet trampes"

"La junta de Bartomeu, contravenint els estatuts del Barça, sense més respecte a la mínima norma, s'ho passa pel forro de la camisa", ha assegurat un agressiu Benedito, acompanyat de Lluís Daniel-Geli i Daniel Vosseler, després de mostrar la sentència favorable i esperant si el Barça la recorre en els propers 20 dies hàbils. El fet en sí, era una demanda contra el Barça pel termini de la recollida de signatures per tirar endavant el vot de censura del 2017, amb la discussió amb la junta del Bartomeu sobre si els dissabtes eren dies hàbils o no.

La sentència conclou que els dissabtes no eren dies hàbils (com defensava Benedito) i no recolza els terminis que aleshores havia establert la junta de Bartomeu i que van escurçar el període de recollida de signatures. Tot i això, en la passada assemblea de compromissaris ja es va aprovar que a partir d'ara els dissabtes sí són hàbils "complicant encara més un vot de censura".

"Els socis del Barça escollim el nostre president i la nostra junta directiva, però també tenim la capacitat de remoure'ls. Tan legítim és escollir les presidències com que deixin de ser-ho", explica Benedito. I torna a queixar-se de les dificultats que ha posat Bartomeu després de canviar els estatuts i passar del 5% al 15% el mínim per iniciar un vot de censura.

Benedito, que ha recordat que va participar al 1998 en el primer vot de censura, el de l'Elefant Blau, explica que el del 2017 va quedar justificat pel fet que el Barça va ser declarat culpable de dos delictes fiscals. "Aquelles raons es mantenen i s'han intensificat, però no hi ha tornada enrere, allò es va acabar", continua dient.

"Han fet trampes i han anat contra la llei" i "des del minut 1 tot van ser pegues", afegeix Benedito. I ha acabat assegurat que "si s'haguessin respectat els terminis el vot de censura s'hagués celebrat". Benedito afirma que les 12.504 signatures favorables al vot de censura haguessin augmentat i haguessin superat les 16.570 firmes necessàries.

No descarta un nou vot de censura

Benedito també ha fet un nou pas endavant i confirma que un nou vot de censura encara estaria més justificat, però confirma que no el faria en solitari: "Nosaltres sols segur que no ho tornarem a fer. Si els els candidats de forma compartida i transversal estan per la feina d'escurçar l'agonia de Bartomeu, comptarien amb el nostre suport".

I ha afegit els motius d'aquesta nova intenció de vot de censura al·legant que "tenim una junta, suportat per una sentència judicial, que es passa pel forro de la camisa la democràcia participativa del Barça". I ha valorat el projecte de l'Espai Barça com "una enganyifa, una pantomima i un paripé". Finalment ha conclòs la roda de premsa, que ha durat una hora, afirmant que el "Barça està en fallida".

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: