Basté diu que els aldarulls és per la frustració juvenil

El periodista Jordi Basté, considera en un article a La Vanguardia que “Pablo Hasel ha estat el contenidor de les frustracions de molt jovent tancat a casa durant un any sense sortida laboral ni festiva i sense que ningú pensi en ells”.

“S’inicia amb un Codi Penal antiquat que protegeix el delicte i castiga la paraula. Les protestes han començat per la defensa de la llibertat d’expressió utilitzant per bandera un raper a qui seguien quatre a Twitter i l’escoltaven vint a YouTube, on vomitava barbaritats. Per moltes reitera­cions que fes, això no és prou motiu per tancar-lo”, apunta.

“Cal canviar la llei i, en tot cas, que personatges com Hasel es vegin obligats a versionar Camilo Sesto abans que a rapejar. Així deixarà d’activar bombes per a Patxi López , no pegarà un periodista de TV3 o no voldrà clavar una pica al cap de José Bono… Perquè amb això comença tot: amb la injusta justícia legal i amb la injusta injustícia social, però també amb la necessària defensa dels excrements ­dient, sense por, que fan olor de merda. Perquè si no l’allau es torna imparable fins a un final on es defensa saquejadors i llançadors de pedres en una imatge de Barcelona més propera al Bronx dels anys vuitanta”, afegeix.

“I aleshores fem sociologia sobre els ­violents. Que si són antisistema, independentistes, infiltrats dels Mossos o quinquis. El problema real és que uns quants d’habituals eclipsen un malestar social per una judicialitzada llibertat d’expressió convertida en un contenidor pestilent situat enmig de la nostra societat”, conclou.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: