Bartomeu s’allunya de la politització del futbol i defensa la llibertat d’expressió

Rate this post

Josep Maria Bartomeu deixa un missatge clar defensant la llibertat d’expressió entre culers, catalans i aficionats del món del futbol. Entrevistat al programa ‘El Transistor’ d’Onda Cero, el president del Barça també s’allunya del suposat clam independentista que diuen que pot convertir-se el Girona-Barça dels Estats Units.

“Ens hem d’allunyar de la politització. Hi ha política, però ningú pren partit, ni Girona ni Barça”, ha afirmat Bartomeu respecte les insinuacions polítiques que podria provocar el derbi català de Miami. En aquest mateix sentit ha defensat i ha tornat a defensar en més d’una i dues ocasions que “hi ha llibertat d’expressió i cadascú es pot expressar com vulgui”.

Segons el president del Barça, el club “defensa la cultura i la llengua catalana” i afegeix que “defensem el dret a decidir, però no prenem partit”. La visió del Barça és global perquè segons Bartomeu “tenim la vista posada en el món sencer”.

El mateix que passa en el Camp Nou quan s’entren pancartes a favor del procés català: “El Barça defensa la llibertat d’expressió, també per les pancartes polítiques que entren al Camp Nou, però sempre segons la llei”. “El Camp Nou és un reflex de la societat catalana”, segueix dient.

“Hi ha uns principis de llibertat d’expressió que no es podien defensar en certes èpoques de la història i ara els defensem”, ha afirmat sobre la posició de democràcia i llibertat d’expressió que ara defensa el club i que no es podia fer en l’època de Franco.

Bartomeu assemblea Barça palau blaugrana EFE

EFE

Es desmarca de la decisió del partit als EUA

I sobre el partit i les possibilitats de jugar als Estats Units, ell no hi té res a dir: “Jo no ho decideixo”. És cert que al Barça se’l va informar, “la Lliga ens ho va proposar i ens va semblar molta idea”. I el Barça ha donat una afirmació positiva.

“Tenim l’obligació de promocionar la Lliga”, ha afegit en un clar sentit econòmic. “Hem d’apropar-nos a noves fonts d’ingressos i competir amb la Premier League”, ha dit un Bartomeu que ha estat molt directe amb les intencions del club.

A tot això, és la solució per combatre també els clubs-estat que hi ha arreu d’Europa. “Óscar Grau i Pep Segura van informar als capitans la intenció de promocionar la Lliga i tenir majors ingressos”, ha explicat el president blaugrana. I ha afegit que “vull que el Barça vagi bé i tingui més ingressos”.

També molt positiu perquè s’exporta una vegada més el món Barça a un país potencial: “És un partit que hi haurà diverses opinions, però volem promocionar el futbol i la marca Barça als Estats Units”. Bartomeu concep el negoci de Javier Tebas com “un projecte a mitjà-llarg termini” i l’objectiu del Barça és “seguir sent competitiu, sostenible i guanyar ingressos també a llarg termini”.

Anar a la font
Bernat Aguilar

Powered by WPeMatico

Translate »