Bárcenas responsabilitza el PP valencià del pagament del congrés que va proclamar Rajoy president

Rate this post

L’extresorer del Partit Popular Luis Bárcenas ha atribuït al PP valencià l’organització i lloguer del recinte de Fira València per al congrés del partit que l’any 2008 va escollir Mariano Rajoy nou president. Durant la seva compareixença a la comissió d’investigació de les Corts Valencianes sobre aspectes de la gestió de les institucions firals, Bárcenas ha remarcat en diverses ocasions l’autonomia que mantenia el PP valencià en relació amb l’organització d’aquest congrés. En aquesta línia, ha dit que el PP valencià va assumir el compromís de pagar el lloguer del recinte. La factura va ascendir a 625.000, que el PP va haver de pagar el juny del 2017 després d’una sentència judicial.

Així mateix, l’extresorer ha explicat que la decisió que aquell congrés s’havia de realitzar a València es va prendre en el marc d’un sopar en què va participar l’ex-president de la Generalitat Francisco Camps i l’ex-secretari general del PP Ángel Acebes. Davant les preguntes dels diferents grups, Bárcenas ha defugit aprofundir en relació amb la seva recent declaració judicial en el judici a l’Audiència espanyola sobre el presumpte finançament irregular del PP valencià, assenyalant que no era l’objecte de la compareixença.

Amb tot, ha confirmat, com va fer davant el jutge, que va tenir coneixement a través de l’ex-secretari general del PPCV Ricardo Costa de pràctiques irregulars per finançar les campanyes i que va instar a no fer-ho. L’ex-tresorer ha indicat que desconeix si això era pràctica habitual al PP valencià i que tan sols havia tingut coneixement d’aquest fet en concret. Així mateix, ha incidit en diverses ocasions en què va enviar una circular a les diferents agrupacions del PP a l’estat espanyol perquè no contractessin amb les empreses del grup Correa, considerades l’eix de la trama Gürtel.

Sobre el perquè no va alertar que el congrés del PP del 2008 l’organitzava una d’aquelles empreses, Orange Market, Bárcenas ha dit que desconeixia en aquell moment que aquesta empresa estigués vinculada al grup Correa. En aquesta línia, ha manifestat que no va tenir cap sospita en veure que Álvaro Pérez, qui dirigia Orange Market, havia treballat anteriorment amb Francisco Correa.

Fort, fortíssim’
Al final de la seva compareixença, el diputat del PSPV-PSOE, José Muñoz, ha dit Bárcenas que ha trobat a faltar que fos ‘fort’ i expliqués si avala les anotacions conegudes com ‘Els papers de Bárcenas’. ‘Fort, fortíssim, però és una peça que està per jutjar-se encara i és evident que no contestaré’, ha dit l’extresorer.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »