Barcelona reconeix com a “legítim” el govern Puigdemont

Rate this post

La declaració d’independència del Parlament i l’aplicació de l’article 155 aprovada al Senat el passat divendres han arribat a l’Ajuntament de Barcelona.

El ple de la capital catalana ha reconegut aquest dijous com a “legítim” el govern que presideix Carles Puigdemont i el Parlament sorgit de les eleccions del 27-S de 2015. També ha rebutjat l’aplicació del 155 de la Constitució.

Això ha estat com a resposta a una proposta d’ERC, que ha rebut el suport de Barcelona en Comú, el Grup Demòcrata (PDeCAT), la CUP i el regidor no adscrit (de Demòcrates de Catalunya). Hi han votat en contra C’s, el PSC i el PP.

Rebuig a la proclamació de la República

No ha tingut la mateixa sort la proposta de reconèixer la República Catalana presentada per les tres regidores de la CUP. En aquest cas, BComú -el grup majoritari- ha votat en contra d’aquest punt i això ha provocat el rebuig majoritari del ple.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha justificat la posició del seu grup atenent que la República ha de tenir “bases sòlides” i no limitar-se a un “estricte estat mental”. La CUP, de la mà de la seva regidora María José Lecha, ha avisat a BComú que “no hi ha equidistància possible: o hom se situa al costat de l’opressor o se situa al costat de l’oprimit”.

Powered by WPeMatico

Translate »