Barcelona instal·larà radars a les zones limitades a 30 quilòmetres per hora

La regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, ha explicat aquest divendres que el consistori instal·larà radars a les zones limitades a 30 quilòmetres per hora, i ha detallat que ja s’està treballant en un nou tram amb radar al túnel de la Rovira. “Per a la resta, estem estudiant on i de quina manera instal·larem els nous radars que ens permetran controlar millor la velocitat”, ha dit en declaracions als periodistes durant el 25è Fòrum Barcelona de seguretat viària.

Als carrers principals de Barcelona, la velocitat està limitada a la màxima genèrica en via urbana de 50 quilòmetres per hora, i els carrers secundaris –l’anomenada “xarxa no bàsica”– estan limitats a 30 quilòmetres per hora, excepte un 10%. Alarcón ha defensat que es pot ampliar la zona 30 a aquest 10% restant de carrers secundaris, “però el que és important” és que es respecti el límit de velocitat on ja està establert.

La regidora ha dit que la instal·lació de radars fa baixar el nombre d’accidents. “Barcelona es caracteritza per una gran disciplina a l’aparcament, i amb la velocitat ha de passar el mateix”,ha defensat.

Alarcón també ha recordat està en marxa la licitació d’empreses de lloguer de bicicletes i motos elèctriques i que el consistori treballa en el codi de bones pràctiques sobre el seu ús. També ha dit que “el compromís de les empreses és que els conductors que incompleixin les bones pràctiques siguin expulsats de tot el sistema, no només de l’empresa en concret”.

Ha afegit que els vehicles de lloguer els utilitzen principalment conductors inexperts, de manera que “han de ser especialment curosos amb les normes de circulació”.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: