Barcelona homenatja les brigades internacionals

Rate this post

L’Ajuntament de Barcelona ha homenatjat aquest dissabte les brigades internacionals en el seu 80è aniversari en un acte celebrat davant del monument de David i Goliat, situat a la Rambla del Carmel. Sota el títol ‘La pàtria dels humans… Barcelona 1938-2018’, l’acte, que ha dirigit Xavier Albertí, ha servit per recordar i homenatjar els voluntaris de diversos països del món que van venir a Espanya a lluitar a favor de la República durant la Guerra Civil.

L’acte ha estat presidit per l’alcaldessa Ada Colau, que en la seva intervenció ha destacat que el d’avui era una acció de “memòria, justícia i reconeixement, i també de responsabilitat amb el present i el futur”. Colau ha afegit que que cal mantenir viu l’esperit dels brigadistes en l’actualitat i “defensar-nos contra el feixisme, resistir l’extrema dreta i defensar alternatives democràtiques“.

Brigades Internacionals Barcelona - Ajuntament Barcelona

Ajuntament de Barcelona

També hi han intervingut la consellera de Justícia Ester Capella, el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello; el tercer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Madrid, Mauricio Valiente, i el comissionat de Programes de Memòria, Ricard Vinyes entre d’altres. L’acte s’emmarca en el 80è aniversari de la desfilada de comiat dels milers de combatents de diversos països del món que van venir a lluitar per defensar la II República espanyola.

L’homenatge ha inclòs interpretacions de “La Marsellesa”, de la cantada “a galopar”, poema de Rafael Alberti, un poma en forma de cançó de Bertolt Brecth, la lectura del discurs de comiat de la Pasionaria, de poemes d’Ernest Hemingway o del poema Home, de l’escriptora Warsan Shire. També hi ha hagut parlaments institucionals i ha finalitzat amb una ofrena floral.

Per altra banda, l’organització jueva Bet Shalom, també ha volgut fer un homenatge a les brigades internacionals organitzant un acte per visualitzar la presència jueva en el si dels voluntaris que van venir a defensar la República contra el feixisme i per la democràcia. En aquest acte també hi va participar l’organització Memorial Democràtic.

Anar a la font
Adrià Rovira

Powered by WPeMatico

Translate »