Barcelona fulmina els reis i substitueix l’avinguda de Borbó per un nom insòlit

Rate this post

La relació de la família reial amb Catalunya passa pel seu pitjor moment i això es nota des del buit de la Generalitat als actes que prepara Zarzuela al nomenclàtor de les ciutats i pobles del país. A Barcelona s’acaba d’iniciar el procés per eliminar l’avinguda de Borbó al barri de Vilapicina, districte de Nou Barris. El ple del districte ha iniciat els tràmits administratius a instàncies de tres partits: Barcelona en Comú, PDeCat i ERC. Ho fa a instàncies d’una demanda de l’Associació de Veïns Torre Llobeta-Vilapicina i la Taula Unitària de Nou Barris per la República, que han recollit més de 1.300 signatures

avinguda Borbó Barcelona ACN

ACN

Seguirà l’estela republicana de la plaça Cinc d’Oros, que abans es deia Joan Carles I, a l’encreuament del passeig de Gràcia amb l’avinguda Diagonal. Com en aquell cas, es vol recuperar pel barri el nom popular de la fins ara avinguda monàrquica. Per això el carrer passarà a dir-se avinguda d’Els Quinze. Té el seu origen en el preu del bitllet del tramvia 46, que valia 15 cèntims, que a inicis del segle XX anava de plaça d’Urquinaona fins a Torre Llobeta i passava per aquesta avinguda. La intenció és reduir la petjada de la dinastia borbònica a Barcelona. El procés trigarà mig any.

Retrat Felip VI Ajuntament Barcelona ACN

ACN

Segueix la guerra de símbols a Barcelona, de llaços grocs, estelades, rojigualdas o fotos del rei. El màxim candidat unionista per l’alcaldia de la capital de Catalunya, Manuel Valls, es considera republicà però durant l’entrevista a TV3 va pronunciar-se a favor de la monarquia i del rei com a cap de l’Estat. A França els van passar per la guillotina i aquí se’ls elimina de les plaques dels carrers.

Anar a la font
Marc Villanueva

Powered by WPeMatico

Translate »