Barcelona es torna a blindar contra pisos turístics nous davant de possibles canvis de la Generalitat

L’Ajuntament de Barcelona, per por a quedar-se sense capacitat de decisió sobre els allotjaments turístics que hi ha a la ciutat, ha aprovat una nova moratòria a la possible obertura de nous habitatges d’ús turístic que, de fet, ja estan blindats. La nova amenaça, segons el consistori, és el nou reglament turístic que el Govern està a punt de presentar i que, entre altres coses, busca treure del buit legal actual les habitacions d’ús turístic. La tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha considerat que el Govern està actuant amb poca transparència de cara a la ciutat i, com a “mesura preventiva” per no perdre capacitat de decisió, el govern municipal ha tirat endavant la nova moratòria. 

Segons els de Colau, el que es fa ara és “reblindar” la ciutat davant la possibilitat que el reglament prevegi elements que a hores d’ara no estan recollits al Pla Especial d’Allotjaments Turístics (PEUAT), que el consistori considera que està totalment vigent tot i la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de declarar-lo nul. “El que fem ara és un pas de màxima seguretat per deixar clar a la Generalitat que les competències sobre quantes tipologies d’allotjament caben a Barcelona és nostra”, ha defensat Sanz. La comissió de govern va aprovar ahir la suspensió de comunicats d’obertura i d’ampliació d’habitatges d’ús turístic amb l’objectiu de garantir que no podrà créixer el nombre actual de 9.591. 

El TSJC tomba el pla hoteler de Colau

El TSJC tomba el pla hoteler de Colau

La tinent d’alcalde ha criticat que el Govern estigui preparant el reglament sense tenir en compte el que diuen els municipis, i ha criticat que la consellera d’Empresa, Àngels Chacon, no hagi atès la petició de reunió urgent del consistori. Pel que fa a la batalla judicial del PEUAT, Sanz ha confirmat que ja s’han presentat recursos de cassació contra la sentència i que en presentaran més .

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: