Bankia guanya 744 milions fins al setembre, el 0,6% més

Rate this post

Bankia va obtenir un benefici net de 744 milions d’euros en els nou primers mesos de l’any, la qual cosa suposa un 0,6% més que en el mateix període de l’any anterior, segons ha informat avui l’entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El banc presidit per José Goirigolzarri ha atribuït la millora del resultat a l’augment dels ingressos per comissions, a una nova reducció en els costos per l’acceleració en la captació de sinergies després de la fusió amb BMN, i a un volum estable de provisions i sanejaments.

En una nota, el president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha explicat que el banc ha aconseguit incrementar els beneficis gràcies que ha completat “amb èxit” la fusió amb BMN, “el principal repte” que tenia l’entitat al començament de l’exercici, i a què ha aprofitat l’oportunitat de fer negoci en segments que havia tingut limitats en anys anteriors, com la promoció immobiliària i els crèdits a grans empreses amb accés als mercats.

Les xifres

En aquest sentit, Bankia ha indicat que les dotacions a provisions de crèdit i adjudicats durant el tercer trimestre es van reduir un 0,3%, fins als 334 milions, per la millora de la qualitat dels actius.

Així, els actius dubtosos van caure en 1.755 milions en els últims nou mesos, igual com el saldo d’actius adjudicats (561 milions menys). Després d’aquesta disminució de 2.316 milions en nou mesos, els actius improductius bruts es van situar en 14.541 milions, segons Bankia, que ha afegit que d’aquesta manera, continua amb el seu objectiu de rebaixar en 2.900 milions aquests actius durant aquest exercici.

La taxa de morositat ha caigut 1,1 punts des de desembre de 2017, fins a situar-se en el 7,8%, amb una ràtio de cobertura del 54,8%. Bankia també ha explicat que durant els nou primers mesos de l’any ha venut 10.700 actius adjudicats, per un import de 487 milions, un 13,1 % més.

Respecte a l’activitat comercial, Bankia ha destacat la captació neta de clients amb ingressos domiciliats al banc, 105.000 en un any. Igualment, els recursos de clients van augmentar en més de 1.200 milions, gràcies als fons d’inversió, que es van incrementar en 1.725 milions, i els plans de pensions, que van créixer en 157 milions.

No obstant això, es van reduir els dipòsits de clients, que van disminuir en 640 milions, fins a 118.529 milions. Respecte al crèdit, Bankia ha explicat que va augmentar un 4,7 % la formalització d’hipoteques, fins a 2.047 milions en els últims nou mesos, mentre que va créixer un 9,8 % la concessió de crèdit al consum, fins a 1.675 milions, i un 3 % el finançament a empreses, fins a 10.242 milions. D’aquesta forma, l’últim any, el saldo del crèdit al consum ha crescut un 12,7%, i un 2,7% el saldo en empreses.

La fusió amb BMN

Respecte als principals marges del compte de resultats, el d’interessos es va elevar a 1.542 milions, un 5,1 % més, gràcies a la integració de BMN. Incloent BMN, el marge d’interessos hauria crescut un 10%.

El marge brut també es va elevar un 12,8%, fins als 2.706 milions segons Bankia, que ha destacat que els ingressos per comissions van augmentar un 25,8% ( un 3,1% tenint en compte BMN).

Les despeses d’explotació van créixer un 21,8% conseqüència de la integració amb BMN, però en termes homogeni (tenint en compte BMN) van caure un 2,9% a causa de l’anticipació de l’ERO firmat després de la fusió, que es completarà al novembre.

En el tercer trimestre de l’any, les despeses van anar un 5,4% menors, segons ha indicat Bankia, que ha explicat que només entre juliol i setembre va guanyar 229 milions d’euros, 1,7% més.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »