Banc Sabadell recomana estalviar amb els plans de cicle de vida

Rate this post

Un estudi del Melbourne Mercer Global Pension Index que analitza la suficiència, la sostenibilitat, la bona gestió i la comunicació dels sistemes de pensions de 34 països situa Espanya en la posició número 23 de l’índex agregat i en la 33 pel que fa a la sostenibilitat. Es desprèn, per tant, d’aquest estudi que és necessària una revisió tant pel que fa al seu finançament com al nivell de cobertura. 

Alguns experts xifren la revisió de la cobertura futura en nivells inferiors al 50% de la taxa de substitució —percentatge que suposa la pensió de jubilació respecte de l’últim salari percebut en l’etapa laboral. Es tracta d’un canvi a la baixa davant la situació actual, en la qual el percentatge és del 80%.

El debat de com encarar el futur del sistema de pensions està més obert que mai

El debat de com encarar el futur està més obert que mai. El quid de la qüestió ja no se centra només a com fer sostenible el sistema públic actual, sinó també en la manera d’assegurar el poder adquisitiu de les persones que acaben la seva trajectòria professional.

Sembla evident que qualsevol solució passa per complementar la pensió pública amb alternatives d’estalvi privat. Tot i això, és cert que ni la cultura de l’estalvi ni la planificació de les finances a llarg termini estan consolidats en la nostra societat. En aquest sentit, l’Eurostat detalla que les llars espanyoles van registrar en el segon trimestre de l’any una taxa d’estalvi de només el 4%, tres vegades menys que la mitjana dels països de la Unió Europea (que és del 12%).

Control sobre el futur

Per Banc Sabadell és bàsic tenir un control sobre el futur i pensar com estalviar per al dia de demà. “Tot comença per desenvolupar la cultura de l’estalvi, i la nostra recomanació és començar amb l’estalvi del dia a dia, des de la primera feina. Planificar-se financerament des de joves suposa tenir un control sobre el nostre futur”, explica el Banc Sabadell.

“Planificar-se financerament des de joves suposa tenir un control sobre el nostre futur”

Acord - pixabay

Amb aquest punt de partida, Banc Sabadell proposa una tipologia de plans de pensions de cicle de vida, que en l’entitat es coneixen amb el nom de Sabadell Plans de Futur. Aquests plans mantenen un posicionament elevat de renda variable, és a dir, el seu nivell de risc es va reduint a mesura que s’apropa la jubilació. A la vegada, permeten aprofitar més la rendibilitat esperada de la renda variable a llarg termini. Així s’adapten al client en funció de dues variables concretes: la data de jubilació prevista i el perfil de risc.

Estalvi a llarg termini per a tothom

Actualment el 70% dels plans de pensions corresponen a clients que superen els 50 anys. Per modificar aquesta situació, Banc Sabadell treballa per conscienciar els més joves que són productes financers que també estan pensats per a ells i que hi haurien d’apostar. “Es pot contractar un pla de pensions amb una aportació inicial de 30 € i, a partir d’aquí, incrementar el capital de forma progressiva. La inversió en productes d’estalvi és accessible a tothom”, explica l’entitat.

“La inversió en productes d’estalvi és accessible a tothom”

Banc Sabadell explica també que “el perfil temporal de les inversions d’aquests plans permet fer créixer el capital de llarg termini amb l’objectiu de mantenir el nivell de vida que ens agradaria per a la nostra jubilació”.

“Banc Sabadell Plans de Futur és una solució personalitzada, que aporta equilibri entre el risc i les expectatives de revaloració”

Per a les persones que estan a punt de jubilar-se, Banc Sabadell també disposa de plans de previsió assegurats (PPA), amb un tipus d’interès garantit per a clients que tenen la jubilació més a prop. També disposa de plans de pensions individuals, amb estratègies d’inversió diferenciades segons el perfil de risc de cadascun dels clients. “Amb l’assessorament adequat podem arribar molt lluny i encarar el futur amb més confiança”, afirma l’entitat.

pareja jubilados - pixabay

Banc Sabadell Plans de Futur “és una solució personalitzada, que aporta equilibri entre el risc i les expectatives de revaloració”. Prendre el control sobre el futur és gaudir d’una vida sense preocupacions, tant en el present com en el futur.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »