Ayuso veu "encertades" les mesures i vaticina "una onada molt forta de morts": "Serà traumàtic"

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso , ha titllat de "molt encertades" les mesures adoptades pel Govern central per frenar el coronavirus i ha vaticinat "una onada molt forta d'afectats i de morts".

"Serà traumàtic", ha indicat, en una entrevista a Telecinco. La dirigent madrilenya he fet èmfasi que aquest és un "problema nacional", que "afecta a tots", i que "canviarà temporalment" les vides dels ciutadans.

Pel que fa a les mesures adoptades pel president de Govern, Pedro Sánchez, Ayuso ha incidit que des de l'autonomia porten "avançant tota la setmana". Ara, ha recalcat que des de la Comunitat estan amb el Govern "amb disposició plena per explicar-los en temps real" el que ja ha experimentat Madrid.

"Hem d'estar tots a una, sense distinció de colors. Totes les comunitats autònomes i el Govern també", ha subratllat. En aquest punt, l'ha traslladat a l'Executiu que en l'autonomia hi ha necessitats de monitors i respiradors, uns 800 entre els dos, ia més material per protegir els sanitaris, "milions d'unitats de bates, mascaretes i ulleres".

A més, la presidenta madrilenya ha apel·lat a la solidaritat recordant la importància de cuidar les persones grans oa les persones que ho necessitin que convisquin en el mateix edifici. Així, ha incidit que els espanyols van a haver d'aprendre a "viure reclosos a casa", atès que la situació s'estendrà "mínim quinze dies".

La cap de l'Executiu regional ha declarat que en l'autonomia porten setmanes combatent el virus i s'espera que a la resta de les autonomies els vagi "el millor possible". "Van a tenir a Madrid si volen a la seva disposició per a qualsevol cosa. Portem molt de temps treballant i tot el que hem avançat si li serveix a qualsevol govern autonòmic o al d'Espanya que sàpiguen que estem a la seva disposició", ha asseverat.

Ayuso ha recordat que el virus afecta a la gent gran però també als que han tingut patologies prèvies i ha destacat la importància de ser conscients que no només es transmet sinó que també "un jove que hagi tingut algun problema és una persona que està debilitada ".

"Onada de solidaritat"

Davant aquesta situació, la presidenta ha celebrat la "onada de solidaritat" que està tenint lloc, no només de ciutadans, sinó d'empreses que estan brindant "tot el suport". De fet, ha explicat que aquesta mateixa setmana, previsiblement el dimarts o dimecres, estarà a punt una app en la qual es puguin apuntar els símptomes dels pacients i s'ordeni als que ha de cridar l'atenció primària.

També, ha revelat que es posaran a disposició de la Sanitat "els hotels de gairebé tota la Comunitat", ja que el sector ha tingut una resposta "impressionant", com també els bars i restaurant que ajudaran a portar el menjar a domicili .

20 minutos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: