‘Aventura total’: acció per als més petits

L'editorial Beascoa llança una nova col·lecció infantil, Aventura total. I ho fa de la mà de dos dels grans creadors de continguts infantils: Jaume Copons (com a encarregat del text) i Òscar Julve (com a il·lustrador). Dos nens, la Lia i l'Ulisses han estat matriculats a l'assignatura extraescolar "Aventura total", impartida per un professor amb fama de sonat. Però el que en principi semblava un malson acaba essent una porta cap a nous mons. Ja s'han publicat els dos primers volums: El secret del professor Un pla malèfic.

aventura total òscar julveAmb molt de ritme

Aventura total tracta de recrear un ambient que els nens coneixen ja pels videojocs o per les pel·lícules. Aposta pels monstres i pels extraterrestres, amb l'important suport de les il·lustracions d'Òscar Julve. A la sèrie no hi falta un malvat molt malvat (en aquest cas una malvada) ajudada per un amenaçador exèrcit de clons. Front a ella un grup de nens que desafiaran el seu poder absolut amb l'ajuda dels dos protagonistes. Tot això fa de contrapunt a la vida rutinària dels dos protagonistes a l'institut. Copons i Julve prenen una història pròpia del cinema i la reconverteixen en format llibre per a públic infantil.

A mig camí del còmic

Entre la novel·la infantil i el còmic, Julve i Copons opten per una via intermitja. A l'Aventura total hi ha  text (no gaire, però n'hi ha), més enllà de les il·lustracions. Però aquest text no es podria entendre completament sense els dibuixos i els globus dels diàlegs dels personatges. I els autors no dubten en incorporar un punt d'ironia en la trama. Així aconsegueixen fer una obra capaç de captar als nens, fins i tot als que estan poc habituats a llegir, portant-los a un camp, el de l'aventura, que els ha resultat molt atractiu en d'altres formats. Tota una aposta per la literatura infantil del segle XXI.

Un tàndem ben consolidat

Jaume Copons va ser professor de secundària, però ben aviat va deixar-ho per dedicar-se plenament a la creació. S'ha dedicat a la literatura infantil, però també a moltes altres coses. Va començar al món dels continguts per a nens com a guionista per a Barri Sesam. Però també ha participat a la realització de guions (i productes musicals) dels Lunnis, i per a diferents programes d'IB3, de Telemadrid i de la televisió aragonesa… Amb Liliana Fortuny és autor de desenes de llibres, entre ells una sèrie infantil de gran èxit: Agus i els monstres. Els seus llibres i els seus documentals li han fet guanyar nombrosos premis. Òscar Julve és un il·lustrador que s'ha especialitzat sobretot en el llibre infantil.  Amb Jaume Copons van guanyar, el 2018, el premi Llibreter en la seva categoria infantil amb No llegiré aquest llibre. Ells dos, amb Daniel Cerdà i Ramon Cabrera, van ser els creadors dels còmics Jo, Elvis Riboldi, que van donar peu a una sèrie, però també són els creadors de les populars formigues del programa El hormiguero.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: