Atresmedia demanda la JEC al Suprem per haver impedit el debat electoral a cinc

El grup Atresmedia interposarà una demanda al Tribunal Suprem contra la Junta Electoral Central (JEC) per haver impedit la celebració del debat electoral a cinc que s’havia d’emetre el passat 23 d’abril a través d’Antena 3 i La Sexta. En un comunicat, el grup mediàtic defensa que el debat entre PSOE, PP, Unidas Podemos, Ciudadanos i Vox “era el que tenia més interès general, el més plural i representatiu de la realitat política” d’Espanya. Finalment, el debat es va celebrar però sense la participació de la formació d’extrema dreta Vox, que en aquell moment no tenia representació al Congrés. 

En concret, Atresmedia presentarà una demanda contenciosa-administrativa contra la decisió de la JEC del passat 16 d’abril –acordada després de les reclamacions de Junts, Coalició Canaria i EAJ-PNB– que establia que el debat era contrari al principi de proporcionalitat. El grup de comunicació argumenta que presenta el recurs per “defensar els drets d’expressió i d’informació”, que considera que la JEC va vulnerar al fer “una interpretació restrictiva” del principi de proporcionalitat. 

En el seu comunicat, Atresmedia assegura que persegueix una aplicació de la normativa electoral que li permeti establir les condicions necessàries perquè els representants de l’espectre polític i social “participin efectivament en el debat públic i exposin les seves idees, garantint així la celebració d’un debat obert i realment representatiu”. 

JxCat, PNB i Coalició Canària van presentar una reclamació a la JEC el passat 16 d’abril per evitar la participació de Vox en el debat. El partit d’extrema dreta, sense representació parlamentaria en aquell moment, havia estat convidat a participar en el debat d’Atresmedia, mentre que les tres formacions que van recórrer a la JEC no hi podien assistir tot i tenir representació al Congrés. 

En aquell moment, JxCat va interpel·lar a l’autoritat electoral assegurant que el format de debat que plantejava Atresmedia “era contrari als principis de pluralisme, igualtat i neutralitat informativa”. 

Finalment, a instàncies de la JEC, Atresmedia va modificar el debat i el va fer a quatre, tot i que la corporació va mostrar el seu descontentament per la decisió presa per l’autoritat electoral. 

 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: