Atents a l’arribada de precipitacions localment fortes aquest vespre

Rate this post

De matinada els xàfecs s’han reactivat a punts del litoral, del prelitoral i de la meitat est del país. Tot i que han estat molt irregulars, localment han descarregat amb forta intensitat. Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, a Cabrils s’han arribat a acumular 51 l/m2, 24 dels quals en només mitja hora. També destaquen els 38 l/m2 de Dosrius – PN Montnegre Corredor, els 32 l/m2 de la Roca del Vallès, els 20 l/m2 de Fornells de la Selva, els 10 l/m2 d’Espolla o els 5 l/m2 de Riudoms.

Al llarg del matí s’espera que es vagin repetint els ruixats dispersos a les mateixes zones, intercalats amb algunes ullades de sol. A la resta del territori hi haurà força núvols que, amb el pas de les hores aniran a més. A partir de primera hora de la tarda el cel quedarà tapat a gairebé tot arreu i els ruixats s’aniran estenent. 

De cara a mitja tarda començarà a arribar la tongada de xàfecs i tempestes per les comarques de Lleida i de les Terres de l’Ebre. Aquesta banda de pluges localment intenses anirà avançant cap al nord-est durant la nit i la matinada fins a escombrar tot el país. Demà a primeres hores del matí sembla que ja se situarà a les comarques de Girona, amb tendència a marxar. En tot l’episodi es poden acumular entre 50 i 100 l/m2 a molts indrets, si bé fins i tot es poden superar aquestes quantitats.

El vent de xaloc s’anirà reforçant a mesura que es vagin acostant les precipitacions. Entre el vespre i la matinada hi haurà cops de 50 a 70 km/h, sobretot a prop del litoral. Això farà que s’alteri notablement l’estat de la mar. De fet, s’esperen onades de 2,5 a 3,5 metres, sobretot durant la nit i la matinada.

És per tot això que hi ha vigents diversos avisos del Servei Meteorològic de Catalunya. Per una banda, per perill alt per intensitat de precipitació. També per perill baix per acumulació de precipitació a bona part del litoral, el prelitoral i punts del vessant sud del Pirineu i el Prepirineu occidental. A banda, hi ha activats avisos per cops molt forts de vent al Camp de Tarragona i al litoral i prelitoral central, i per onades de més de 2,5 metres a tota la costa.

Demà les clarianes guanyaran terreny ràpidament i quedarà una jornada força assolellada, sobretot a la meitat sud. Ara bé, com que el centre de la borrasca el tindrem gairebé al damunt també creixeran nuvolades i cauran alguns ruixats aïllats, preferentment a la meitat nord.

Amb tot, la temperatura tendirà a baixar, tant la mínima com la màxima. Durant les hores centrals del dia difícilment s’arribarà als 25 ºC. La majoria de valors se situaran entre els 18 i 23 ºC. La mínima es donarà al final del dia, i no pas a primera hora del matí com és habitual.

De cara a dimarts i dimecres el temps serà més tranquil, tot i que no acabarà de fer net del tot. Encara quedaran restes de núvols i fins i tot es pot escapar algun ruixat al litoral central i al Pirineu. Però caldrà seguir l’evolució d’una nova depressió que podria afectar-nos de cara a dijous. Sembla que les Illes i el País Valencià serien les zones on podria ploure amb més ganes, però aquesta pluja també podria arribar a Catalunya.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »